Δύο αδέρφια τα θύματα της τραγωδίας στην Αίγινα | Συνελήφθη ο πλοίαρχος της υδροφόρας

10:27 5/7/2017 - Πηγή: iPop

Αναγνωρίστηκαν τα δύο θύματα της τραγωδίας στην Αίγινα, τα οποία έχασαν τη ζωή τους όταν το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με υδροφόρα και εν συνεχεία βυθίστηκε. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο πλοίαρχος της υδροφόρας.

Το Λιμενικό γνωστοποίησε πως τα δύο θύματα ήταν αδέρφια, ο ένας 62 ετών και ο δεύτερος 74 ετών. Οι νεκροί αναγνωρίστηκαν απ’ τους συγγενείς τους.

Σημειώνεται πως τα δύο άτομα περισυνελέγησαν χωρίς τις

αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο κέντρο υγείας της Αίγινας, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός τους.

Παράλληλα, ο πλοίαρχος του πλοίου – υδροφόρας «Αίγινα» βρίσκεται υπό κράτηση στο Λιμεναρχείο κι έχει συλληφθεί.

Στο πλοίο «Αίγινα» επέβαιναν έξι άτομα, ενώ ο απόπλους του έχει απαγορευτεί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

Τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Δήμαρχος Αίγινας: Οι ψαράδες δεν πρέπει να ήξεραν κολύμπι

Σε δηλώσεις του στο enikos.gr ο δήμαρχος της Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης, ανέφερε σχετικά με το δυστύχημα: «Έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στην περιοχή που είναι οι Λαγούσες, τα νησάκια. Εκεί ήταν δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε… δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πρόκειται για έναν δίαυλο, μια δίοδο μεταξύ δύο νησιών όπου σ’ αυτό το σημείο πρέπει να συνέβη η τραγωδία.

Τέλος, σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο Δήμαρχος είπε: «Δεν τρέχει η υδροφόρα, πηγαίνει πολύ σιγά. Ήταν για να γίνει. Από ό,τι μου λένε, μάλλον δεν ήξεραν κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν».

The post Δύο αδέρφια τα θύματα της τραγωδίας στην Αίγινα | Συνελήφθη| Συνελήφθη ο πλοίαρχος της υδροφόρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα