Πρέπει ν’ ανησυχείς εάν οι αρθρώσεις σου κάνουν «κρακ» όλη την ώρα;

09:15 5/7/2017 - Πηγή: iPop

Είσαι νέος και αγαπάς τη γυμναστική; Αυτό είναι υπέροχο! Όταν είμαστε νεότεροι, οι αντοχές μας είναι περισσότερες και επομένως η γυμναστική είναι πιο απολαυστική, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να πειραματιστούμε και με διαφορετικά είδη προπονήσεων. Τι γίνεται, όμως, όταν παρά τη νεότητά μας, οι αρθρώσεις μας παραπονιούνται;

Πρέπει ν’ ανησυχείς εάν οι αρθρώσεις σου κάνουν «κρακ» όλη την ώρα;

Το έχουμε πάθει όλοι, εκεί που κάνεις τις ασκήσεις σου ξαφνικά ακούς τις αρθρώσεις σου να υποφέρουν και όχι, δεν είναι ότι έχεις να κάνεις καιρό γυμναστική και τώρα ξεσκουριάζεις.

Τι σημαίνει

εάν οι αρθρώσεις σου τρίζουν σε κάθε κίνηση, ακόμα κι αν προπονείσαι κάθε μέρα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο ο ήχος δεν συνοδεύεται από πόνο ή πρήξιμο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Ο θόρυβος που ακούς στις αρθρώσεις σου μπορεί να είναι μόνο φυσαλίδες αερίων που εκρήγνυνται μέσα στο υγρό που περιβάλλει την άρθρωση ή ο ήχος των συνδέσμων και των τενόντων που τεντώνονται και εν συνεχεία χαλαρώνουν.

Ένας μαλακός ήχος απ’ τις αρθρώσεις σου μπορεί να επίσης να προκαλείται από έναν σφιχτό μυ ή τον τένοντα που κινείται πάνω από μια δομή οστών.

Για να βελτιώσεις την κατάσταση και να μην νιώθεις αμήχανα κάθε φορά που κάνεις μια άσκηση, δοκίμασε να κάνεις ένα απαλό τέντωμα, το οποίο περιλαμβάνει την άρθρωση και τους γύρω μύες.

Είχες τραυματισμούς στην άρθρωσή σου;

Εάν ένας τραυματισμένος σύνδεσμος δεν θεραπευτεί κατάλληλα, τότε είναι πιθανό η άρθρωσή σου να κάνει θόρυβο όταν τη μετακινείς.

Παρόλα αυτά, εάν αντιμετωπίζεις έντονες ενοχλήσεις στις αρθρώσεις σου, καλύτερα να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. Είναι πιθανό να έχεις τραυματισμό συνδέσμου ή αρθριτική βλάβη, τα οποία πρέπει να θεραπευτούν κατάλληλα.

Photo: Getty Images

The post Πρέπει ν’ ανησυχείς εάν οι αρθρώσεις σου κάνουν «κρακ» όλη την ώρα; appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
γιατί κάνω συνέχεια κρακ, ήχος κρατς στους μυς
Τυχαία Θέματα