Δροσιστική σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα

14:01 27/7/2020 - Πηγή: iPop

Το Καλοκαίρι θέλει κρύα πιάτα και απολαυστικές σαλάτες με πολλά χρώματα. Μια τέτοια είναι και η σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα!

Η εκτέλεση είναι πραγματικά πολύ απλή, το πιο “μπελαλίδικο” κομμάτι της συνταγής είναι το να περιμένεις να βράσουν τα ρεβίθια, αλλά με μια σωστή οργάνωση, θα έχεις το φαγητό σου έτοιμο στην ώρα του!

Τι θα χρειαστείς για την
δροσιστική σαλάτα με ρεβίθια;250 γρ. ρεβίθιαΚόκκινες πιπεριές2 φρέσκες ντομάτεςΕλαιόλαδοΧυμό από 1 λεμόνι1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοΤριμμένη φέταΦρέσκο δυόσμο και μαϊντανόΑλατοπίπεροΠώς θα φτιάξεις την δροσιστική σαλάτα με ρεβίθια;Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς σε νερό.Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα και να έχουν μαλακώσει καλά, για περίπου 1,5 ώρα. Για περισσότερη γεύση μπορούμε να βάλουμε κρεμμύδι και καρότο να βράσουν μαζί και φυσικά λίγο αλατάκι για τη γεύση.Κόβουμε σε καρέ την πιπεριά, την οποία μπορούμε να έχουμε ψήσει εάν δεν μας αρέσει ωμή.Κόβουμε επίσης την ντομάτα και το κρεμμύδι.Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και μπορούμε να αφήσουμε λίγο τη σαλάτα να μαριναριστεί με το dressing της πριν την σερβίρουμε.Απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Βάλε ρεβίθια και ελιές στη σαλάτα σου και έχεις το πιο θρεπτικό πιάτο!

Photo: Flickr

Το άρθρο Δροσιστική σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα