Δόθηκε το πράσινο φως για το σχέδιο Γιούνκερ- Ενισχύεται η βιομηχανία και ο τουρισμός

15:06 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Δόθηκε την Τετάρτη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ που σχετίζεται με ενίσχυση της βιομηχανίας και του τουρισμού.

Παράλληλα με το σχέδιο Γιούνκερ που ενεργοποιείται γίνεται η προώθηση και δράσεων οι οποίες θα ενισχύσουν τη Βιομηχανία.

Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συζητήθηκε και η υλοποίηση του σχεδιασμού σχετικά με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας αλλά

και την προώθηση των επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη η οποία αφορά την « ταχεία ενεργοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη Investment Plan for Europe/IPE ή Σχέδιο Γιούνκερ».

Σχετική ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά την συνεδρίαση τονίζει:

«Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, έχουν ήδη προεπιλεγεί 42 επενδυτικά σχέδια εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5,6 δισ. ευρώ για την υποβολή τους στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς έγκριση.

Οι προτάσεις αφορούν έργα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, του τουρισμού, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας και των ιδιωτικών βιομηχανικών επενδύσεων.

Οι προτάσεις αυτές:

Διαθέτουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας

Ανταποκρίνονται στα κριτήρια επιλεξιμότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI)

Εναρμονίζονται με τους βασικούς άξονες του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος που επιδιώκει στροφή προς έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας, υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ήπιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα οποία δημιουργούν ποιοτικές και βιώσιμες θέσεις εργασίας».

Να τονισθεί πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες και φυσικά να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΕΓΣΔΙΤ) του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ για τη βιομηχανία;

«Αποφασίστηκε η συγκρότηση διακυβερνητικής Επιτροπής για την εξειδίκευση των προτάσεων και την προετοιμασία νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα αφορούν:

Τους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίαςΤη βιομηχανία και την καινοτομίαΤη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεωνΤην εξοικονόμηση ενέργειαςΤα χρηματοδοτικά εργαλείαΤο επιχειρηματικό περιβάλλον».

The post Δόθηκε το πράσινο φως για το σχέδιο Γιούνκερ- Ενισχύεται η βιομηχανία και ο τουρισμός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα