Διαβεβαίωση δια στόματος Παπά για την δημόσια ραδιοτηλεόραση- Άναψαν τα αίματα στη Βουλή

13:49 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Επικράτειας την Τετάρτη κατέθεσε τροπολογία σχετικά με την εθελοντική απόσπαση υπαλλήλων της ΕΡΤ σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως αυτό δε σημαίνει πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση γίνεται «πίσω πόρτα» προσλήψεων στο δημόσιο. Τα αίματα άναψαν όταν ο Σίμος Κεδίκογλου κατήγγειλε «αφαίμαξη» της ΕΡΤ και έκανε λόγο για «εξυπηρέτηση ημετέρων».

Ο Υπουργός Επικράτειας κατέθεσε

τροπολογία για τη δυνατότητα εθελοντικής απόσπασης του υπεράριθμου προσωπικού της ΕΡΤ και τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής:

Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα να γίνει η ΕΡΤ πίσω πόρτα για προσλήψεις. Ούτως ή άλλως η ΕΡΤ βρίσκεται υπό τον μεγεθυντικό φακό της δημοσιογραφίας

Και απηύθυνε έκκληση στα κόμματα της Βουλής να «υποστηρίξουν την τροπολογία» καθώς, όπως είπε «βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στην εξυπηρέτηση επιτακτικών αναγκών του δημοσίου σε τομείς υψηλής προτεραιότητας».

Στην αντεπίθεση ο Κεδίκογλου:

Τον λόγο πήρε ο Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος τόνισε πως ο Ν. Παππάς επιχειρεί «αφαίμαξη της υπερπολύτιμής του ΕΡΤ» και δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την τροπολογία.

Μάλιστα, ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο και για «εξυπηρέτηση ημετέρων».

Αντιδράσεις και από την Βούλτεψη:

Η Σοφία Βούλτεψη της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την ΕΡΤ ενώ ο Υπουργός Επικράτειας της απάντησε:

Η δική μας Κυβέρνηση δεν προβαίνει σε βίαιο κλείσιμο αλλά προσπαθεί με κάνει βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Διαβεβαίωση δια στόματος Παπά για την δημόσια ραδιοτηλεόραση- Άναψαν τα αίματα στη Βουλή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα