Αμετακίνητο το ΔΝΤ- Εμμένει στα σκληρά μέτρα

14:48 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν φαίνεται αν κάνει βήμα πίσω τονίζουν τα διεθνή Μέσα. Σε σχετικό του δημοσίευμα το Reuters το οποίο επικαλείται προσχέδιο εγγράφου του ΔΝΤ στο οποίο είχε πρόσβαση τονίζει πως «οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας

δε θέλουν να δώσουν στην Αθήνα ουσιαστική ελάφρυνση χρέους». Οι Ευρωπαίοι εμμένουν σε σκληρά μέτρα και δε δέχονται να μην γίνει ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των συντάξεων.

Το Ταμείο φαίνεται στο προσχέδιο να τονίζει:

Παρά τη γενναιόδωρη, υπό ευνοϊκούς όρους, επίσημη χρηματοδότηση και τα σχέδια για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις η δυναμική του χρέους προβλέπεται να παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμη

Και επισημαίνει σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους:

«Για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, επιπροσθέτως των μεταρρυθμιστικών μας προσπαθειών, θα είναι ουσιαστικής σημασίας η αποφασιστική δράση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την χορήγηση περαιτέρω ελάφρυνσης του επίσημου χρέους».

To προσχέδιο του Μνημονίου Χρηματοπιστωτικών και Οικονομικών Πολιτικών του ΔΝΤ (Memorandum of Financial and Economic Policies – MFEP) έχει συνταχθεί κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.

Τι προβλέπει για το πλεόνασμα και το έλλειμμα;

Πρωτογενές έλλειμμα για φέτος ύψους 0,5% και πλεόνασμα της τάξης του 0,25% το 2017. Το 2018, όμως, το πλεόνασμα θα πρέπει να έχει φτάσει το 1,5%.

Παράλληλα, το ΔΝΤ υπογραμμίζει σχετικά με την ανεργία στην Ελλάδα πως παραμένει σε υψηλά επίπεδα και προβλέπει μέσο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης 1,25% μακροπρόθεσμα, το οποίο είναι χαμηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη.

Να τονισθεί πως το προσχέδιο χαρακτηρίζει «φιλόδοξους αν και ρεαλιστικούς» τους στόχους και «θα μπορούσαν να ενισχυθούν από την εφαρμογή μέτρων, τα οποία θα εξοικονομούσαν ποσό αντίστοιχο του 2,5% του ΑΕΠ το 2018».

The post Αμετακίνητο το ΔΝΤ- Εμμένει στα σκληρά μέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα