Δόθηκε επιτέλους μία εξήγηση στο γιατί ο σκύλος σου την… κάνει μόλις βγάλεις την ηλεκτρική σκούπα!

16:27 24/10/2020 - Πηγή: iPop

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι ο σκύλος σου αντιπαθεί την ηλεκτρική σου σκούπα, μία που θα την εμφανίσεις και μία που θα εξαφανιστεί ή που θα αρχίσει να της κάνει επίθεση (αν έχεις κάποιο σκύλο τουλάχιστον που είναι πιο μεγαλόσωμος από την ηλεκτρική σου σκούπα!). Είσαι έτοιμη να διαλευκάνεις αυτή την υπόθεση και να καταλάβεις γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί ο σκύλος σου αντιπαθεί την ηλεκτρική σου σκούπαΚάνουν θόρυβο

Αρκετά προφανής λόγος και λογικά μπορεί

να το έχεις σκεφτεί και εσύ. Αυτό που δεν έχεις συνδέσει όμως είναι την εξαίρετη ακοή που έχει ο σκύλος σου. Αν για σένα η σκούπα είναι μία φορά ενοχλητική ως θόρυβος φαντάσου πως ηχεί στα αυτιά του σκύλου σου! Ο μέσος ενήλικας άνθρωπος δεν μπορεί να ακούσει ήχους πάνω από 20.000 Hertz (Hz), τα σκυλιά, από την άλλη πλευρά, μπορούν να ακούσουν ήχους από 47.000 έως 65.000 Hz.

Τους μυρίζει

Ωραία, όλοι ξέρουμε ότι η ηλεκτρική σκούπα θα σηκώσει σκόνη και αυτή η σκόνη μπορεί να μας ενοχλήσει στην ατμόσφαιρα όμως εμείς δε μπορούμε να μυρίσουμε και τις μυρωδιές που αναβιώνουν μαζί της. Ο σκύλος σου σε αντίθεση με σένα λοιπόν, μπορεί να μυρίσει άπειρες μυρωδιές την ώρα που εσύ σκουπίζεις, και ας μη κοροϊδευόμαστε κάποια φορά μπορεί να έχεις να σκουπίσεις και καιρό! Σκέψου τι δημιουργεί λοιπόν αυτό στον σκύλο σου, τουλάχιστον σύγχυση.

UnsplashΥπάρχει τρόπος να συμφιλιωθούν αυτοί οι δύο τελικά;

Η λύση στο πρόβλημα μπορεί να σκέφτηκες ότι θα μπορούσε να είναι μία πιο αθόρυβη σκούπα, εξάλλου κυκλοφορούν ήδη ανάμεσά μας μαζί με τις σκούπες ρομπότ! Ωστόσο οποιαδήποτε σκούπα και να φέρεις στο σπίτι θα είναι δύσκολο να τη συμπαθήσει ο σκύλος σου. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο σκύλος αντιμετωπίζει την ηλεκτρική σκούπα σαν τον εχθρό του, σαν παιχνίδι ή ακόμα και σαν το θήραμά του. Για μερικούς σκύλους, το γεγονός ότι αναζωογονεί νέες μυρωδιές και βγάζει ήχους με έντονο ρυθμό είναι αρκετά για να τους εκνευρίσουν.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τον εκπαιδεύσεις στην παρουσία της ή έστω να το προσπαθήσεις! Ξεκίνησε βγάζοντας την ηλεκτρική σκούπα και ανταμείβοντας το σκυλί σου για την προσέγγιση του. Μετά από περίπου μια εβδομάδα αυτής της διαδικασίας, άρχισε να αφιερώνεις χρόνο (περίπου 10 λεπτά την ημέρα) για να μετακινήσεις αργά την ηλεκτρική σκούπα πιο κοντά στο σκυλί σου, ενθαρρύνοντάς τον να καθίσει και να μείνει για λίγο. Επιβράβευσέ τον για αυτό.

Συνεχίστε να ακολουθείς αυτό το μοτίβο, αυξάνοντας σταδιακά τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας και ανταμείβοντας το σκυλί σου για την ανοχή του, μέχρι να γίνει σχετικά αδιάφορο σε αυτό. Να είσαι υπομονετική και ίσως τελικά δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την αντιπαλότητα και το ότι ο σκύλος σου αντιπαθεί την ηλεκτρική σκούπα να αποτελεί παρελθόν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δόθηκε επιτέλους μία εξήγηση στο γιατί ο σκύλος σου την… κάνει μόλις βγάλεις την ηλεκτρική σκούπα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα