Αν θελήσεις να ταξιδέψεις στην Ευρώπη αυτά είναι τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν στις χώρες

14:03 24/10/2020 - Πηγή: iPop

Σίγουρα τα ταξίδια αυτή την περίοδο είναι λιγότερο ευνοημένα και αν έχεις σκεφτεί ότι θα ήθελες να ταξιδέψεις στο εξωτερικό αυτή την περίοδο θα το σκεφτείς διπλά και τριπλά για να το κάνεις. Όμως αν υπάρχει κάποιο επαγγελματικό ταξίδι που θα χρειαστεί να κάνεις την επόμενη περίοδο αυτά είναι τα μέτρα στην Ευρώπη που πρέπει να γνωρίζεις.

Τα μέτρα στην Ευρώπη που πρέπει να γνωρίζεις

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ευρώπη έχει ξεπεράσει τα 200.000 από τις 14/10/2020 έως και σήμερα Σάββατο 24/10/2020. Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 8,2 εκατομμύρια

κρούσματα κορονοϊού και περισσότεροι από 285.000 θάνατοι. Έτσι τα μέτρα στην Ευρώπη γίνονται αυστηρότερα προκειμένου να περιοριστεί η σφοδρή διασπορά του ιού.

Γαλλία

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 06:00 τέθηκε σε ισχύ χθες, Παρασκευή 23/10/2020, τα μεσάνυχτα στο Παρίσι και στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μεταξύ των οποίων η Μασσαλία, η Λυών, η Λίλλη και η Τουλούζη. Η απαγόρευση επεκτείνεται και θα περιλαμβάνει 38 ακόμη διοικητικά διαμερίσματα και θα παραμείνει σε ισχύ για έξι εβδομάδες.

Βέλγιο

Την Παρασκευή, 23/10/2020, τα μέτρα στο Βέλγιο έγιναν πιο αυστηρά σχετικά με τις συναθροίσεις απαγορεύοντας την παρουσία φιλάθλων από τους αθλητικούς αγώνες, περιορίζοντας τον επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών σε πολιτιστικούς χώρους και κλείνοντας τα θεματικά πάρκα. Το Βέλγιο έχει ήδη κλείσει τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια και έχει επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Στους περιορισμούς περιλαμβάνονται επίσης η κοινωνική αποστασιοποίηση, οι προσπάθειες αποφυγής συνωστισμού στα δημόσια μέσα μεταφοράς και υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός θεατών στα 200 άτομα σε θέατρα, συναυλιακούς χώρους και κινηματογράφους, μέχρι τις 19 Νοεμβρίου. Τα μέτρα θα ισχύσουν για τέσσερις εβδομάδες.

Ισπανία

Στην Ισπανία έχουν τεθεί σε ισχύ περιορισμοί στις μετακινήσεις. Πιο συγκεκριμένα η βόρεια κοινότητα της Ναβάρα έχει επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις και οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης επιβάλλουν από σήμερα, Σάββατο 24/10/2020, απαγόρευση σε όλες τις συναθροίσεις από τα μεσάνυχτα ως τις 0600.

Σλοβακία

Η Σλοβακία βρίσκεται σε μερικό lockdown το οποίο ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη, κλείνοντας από τη Δευτέρα και για έναν μήνα τα περισσότερα σχολεία και απαιτώντας από τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για τις απαραίτητες αγορές, για εργασία ή για βόλτα στην ύπαιθρο, αλλά σε κοντινές αποστάσεις από την κατοικία τους.

Πολωνία

Η Πολωνία αποφάσισε να κλείσει για 14 μέρες τα εστιατόρια και τα μπαρ, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away, και θα περιορίσει σε πέντε άτομα τις επιτρεπόμενες συναθροίσεις. Επίσης απαγορεύονται οι γάμοι, ενώ μειώνεται ο αριθμός των ατόμων μέσα στα καταστήματα, τα μέσα μεταφοράς και τις εκκλησίες.

Γερμανία

Στη Γερμανία επικρατεί η απαγόρευση των συναθροίσεων και σε μια περιφέρεια στον νότο έχει τεθεί σχεδόν σε καραντίνα. Η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική σε ορισμένους δρόμους του Βερολίνου.

Ιρλανδία

Στην Ιρλανδία από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έχουν τεθεί σε ισχύ πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Όλοι οι κάτοικοι έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους για έξι εβδομάδες, τα μη απολύτως αναγκαία εμπορικά καταστήματα έκλεισαν και τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

Βόρεια Αγγλία

Το Νότιο Γιόρκσιρ, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ και το Λάνκασιρ έχουν εφαρμόσει μέτρα τα οποία προβλέπουν κλείσιμο των παμπ και των μπαρ που δεν προσφέρουν κύριο γεύμα, απαγόρευση συναντήσεων σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο ατόμων που δεν μένουν στην ίδια κατοικία, κλείσιμο των καζίνο, των στεγασμένων παιδότοπων, των γραφείων στοιχημάτων και των γυμναστηρίων κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές, καθώς και σύσταση αποφυγής μετακινήσεων από και προς τις υπό περιορισμούς περιοχές.

Τσεχία

Στην Τσεχία κλείνουν τα σχολεία μέχρι τις 27 Νοεμβρίου καθώς η χώρα βρίσκεται σε ένα δεύτερο lockdown για μια εβδομάδα στις τέσσερις περισσότερο πληγείσες περιοχές και ισχύει μερικό lockdown στην υπόλοιπη χώρα.

Ιταλία

Τα μέτρα στην Ευρώπη φυσικά δε θα μπορούσαν να μην αφορούν και την Ιταλία όπου η Λομβαρδία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα από την Πέμπτη και για τρεις εβδομάδες και το ίδιο θα ισχύει και για την Καλαβρία.

Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία τρεις πόλεις τέθηκαν σε καραντίνα. Σε όλη τη χώρα θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις μεταξύ κοινοτήτων στο διάστημα 30 Οκτωβρίου μέχρι και 3 Νοεμβρίου. Οι κάτοικοι των Φελγκέιρας, Λουσάδα και Πάκος ντε Φερέιρα θα επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για εργασία, σχολείο ή για άλλες απαραίτητες εργασίες, όπως να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα. Έχει εφαρμοσθεί η τηλεργασία για όσους είναι εφικτή και απαγορεύονται οι επισκέψεις σε γηροκομεία όπως επίσης στις εκδηλώσεις επιτρέπονται έως πέντε άτομα. Τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι τις 10 μμ. Στους γάμους και τις βαφτίσεις επιτρέπονται έως 50 άτομα και απαγορεύονται τα πάρτυ στις πανεπιστημιακές εστίες.

Δανία

Από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου μειώνεται στους 10, από 50, ο αριθμός ανθρώπων που θα επιτρέπεται να συναθροίζονται, όμως εξαιρούνται οι αθλητικές εκδηλώσεις, όπου επιτρέπονται έως και 500 άτομα. Οι κάτοικοι έχουν κληθεί να μην έρχονται σε επαφή με περισσότερα από 10 άτομα, εκτός της οικογένειάς τους και των συναδέλφων τους στη δουλειά. Επίσης η μάσκα είναι υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, τα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα υποχρεούνται να κλείνουν στις 22.00. Στο εξής, πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκα, εφόσον δεν κάθονται σε τραπέζι. Τέλος, η πώληση αλκοόλ θα απαγορευτεί μετά τις 10 το βράδυ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν θελήσεις να ταξιδέψεις στην Ευρώπη αυτά είναι τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν στις χώρες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα