Λιώνουν από αγάπη! Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής παντρεύτηκαν και είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ!

12:02 19/10/2021 - Πηγή: iPop

Ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου παντρεύτηκε με σύμφωνο συμβίωσης τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή και μοιράστηκαν με όλους μας φωτογραφίες τους από την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους. Το ζευγάρι έχει και την επιμέλεια ενός παιδιού και ζει τον έρωτά του ανοιχτά, όπως θα έπρεπε κάθε γκέι ζευγάρι.

Οι δυο τους αποκάλυψαν το ευχάριστο γεγονός, μέσω ενός story στο Instagram, ξεκαθαρίζοντας πως οι δυο τους υπέγραψαν απλά σύμφωνο συμβίωσης και δεν παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, καθώς η πολιτεία δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα.

Ο
Μιχάλης Οικονόμου παντρεύτηκε τον Γιώργο Μακρή!
«Δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η πολιτεία δε μας δίνει το δικαίωμα»

«Πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ άγάπη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram o Μιχάλης Οικονόμου αναρτώντας φωτογραφίες από την προετοιμασία αλλά και τη διαδικασία της σύναψης του συμφώνου συμβίωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μιχάλης Οικονόμου/M. Oikonomou (@ecomike)

«Wedding Day!» έγραψε στη λεζάντα ο σύζυγός του Γιώργος Μακρής ποστάροντας και αυτός φωτογραφίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Makris (@giorgos_makris_gm)

Ο Μιχάλης Οικονόμου, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Τα Καλύτερά μας Χρόνια» τον περασμένο Απρίλιο στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, είχε αναφερθεί στην απόφασή του να μεγαλώσει με τον σύντροφό του ένα παιδί, ενώ είχε μιλήσει για την προσωπική του ζωή, περιγράφοντας πώς πήρε την απόφαση να μιλήσει για τη σεξουαλική του ταυτότητα σε ηλικία 35 ετών.

«Ο μικρόκοσμός μου αυτή την περίοδο είναι ένας μικρόκοσμος ευτυχίας. Με τις δυσκολίες, το άγχος και την ματαίωση που όλοι ζούμε, αλλά δεν μπορώ να απομονώσω τον δικό μου μικρόκοσμο από αυτό που συμβαίνει έξω από την πόρτα μου και γύρω μας τα τελευταία δύο χρόνια. Επομένως, είμαι μουδιασμένος γιατί είναι σαν να φοβάμαι να πω ότι είμαι καλά, γιατί ξέρω ότι πολύς κόσμος δεν είναι και πολύ καλά, αλλά δεν είναι και αυτό σωστό. Όταν έχουμε ευγνωμοσύνη για τα πράγματα που έχουμε στο σήμερα, αυτό καλό είναι να το εκπέμπουμε.

Στους γονείς μου μίλησα μεγάλος, στα 35 μου, ανοιχτά για μένα. Ήταν ένα βάρος που κουβαλούσα δεκαετίες. Ανέπνευσα και ήταν αντίστοιχη η αντιμετώπιση που έλαβα, ότι πάμε να δούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Βρήκα αγκαλιά αλλά μέσα στα χρόνια χρειάστηκε και οι ίδιοι να κάνουν την πορεία τους.

Μεγαλώνουμε ένα παιδί, είμαστε μπαμπάδες του και θεωρήσαμε ότι ανοίγοντας την ιστορία μας στον κόσμο, προστατευμένα βέβαια, μπορούμε να δώσουμε μια ορατότητα στις ομόφυλες οικογένειες, που είναι πάρα πολλές στην Ελλάδα, και δεν αναγνωρίζονται νομικά αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση σε όλες τις οικογένειες σε αυτή τη δημοκρατική χώρα, το οποίο από μόνο του είναι ένα μεγάλο λάθος. Μια οικογένεια που είναι δύο μαμάδες και το παιδί το έχει γεννήσει φυσιολογικά η μία, η άλλη δεν θεωρείται μαμά από το ελληνικό κράτος αυτή τη στιγμή. Στη δική μου οικογένεια είμαι ο “αόρατος” γονιός, ο Γιώργος είναι νομικά ο μπαμπάς του παιδιού. Αν σε ένα ομόφυλο ζευγάρι συμβεί κάτι στον έναν γονιό, ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μιχάλης Οικονόμου/M. Oikonomou (@ecomike)

6 σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε απ’ τις LGBTQ+ σχέσεις

Όσο πιο γρήγορα λύσουμε αυτά τα θέματα στα σχολεία, τόσο πιο εύκολα θα φτιάξουμε την κοινωνία πιο ανεκτική. Με αγχώνει όταν θα πάει σχολείο το παιδί, γιατί είναι πολύ πιθανό τέτοια παιδιά να υποστούν κάποιο είδος bullying για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γονιών, και εκεί θα απαιτήσω κάπως από το σχολείο να προστατεύσει, όχι μόνο το παιδί μου αλλά και κάθε παιδί σε αυτή την κατεύθυνση… Εμείς έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, η οποία είναι πολύ κοντά στην υιοθεσία. Η πρώτη απόφαση ήταν πολύ αυθόρμητη, από το να μείνει ένα παιδί σε ένα ίδρυμα, από τη στιγμή που εδώ υπάρχει ένα πιάτο φαγητό, υπάρχει ένα δωμάτιο έξτρα και αγάπη», είχε πει, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Οικονόμου.

Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε ερωτευμένα ζευγάρια να ζουν τον έρωτά τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Μη χάνετε την ευκαιρία να αγκαλιάζεστε, να φιλιέστε, να ερωτευόμαστε και να αγαπιέστε με όποιον και όποια εσείς θέλετε. Αυτή είναι η συμβουλή μου. Διεκδικείστε ό,τι σας αξίζει, δημιουργείστε οικογένεια και μιλήστε ανοιχτά για όλα όσα νιώθετε. Γιατί στο τέλος, αυτό που μένει είναι το συναίσθημα και η αγάπη. Έτσι θα αλλάξει και ο κόσμος, με αγάπη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λιώνουν από αγάπη! Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής παντρεύτηκαν και είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιώνουν, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Μακρής,lionoun, michalis oikonomou, giorgos makris