Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τον Π. Μαυρίκο

15:55 23/2/2016 - Πηγή: iPop

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολης, Π. Μαυρίκος, με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, αλλά και τους Παναγιώτη Μουσά και Χρήστο Φράγκου. Στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται για την υπόθεση εκβιασμών σε βάρος πολίτη υποβλήθηκε δίωξη για κακούργημα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία, ενώ αξίζει να τονιστεί πως ο εκδότης της εφημερίδας

Ακρόπολη είναι αντιμέτωπος και με τη παράβαση του νόμου περί όπλων.

Εξερχόμενος από την εισαγγελέα ο συνήγορος του εκδότη της εφημερίδας, Αλέξης Κούγιας, τόνισε:

Από την τυπική διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα ποινική δίωξης προέκυψε πως ο άγνωστος σε εμάς τρίτος κατηγορούμενος Κ. Φράγκος απεκάλυψε ότι η φερόμενη ως θύμα είναι υπάλληλος του

Και πρόσθεσε: «Έτσι καταρρέει το οικοδόμημα, αφού δεν χρειάζονταν η εμπλοκή του εντολέα μου μιας και είχαν οποιαδήποτε επαφή οι δυο τους».

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας: «Ενώ υπήρχε η φημολογία ότι συνελήφθησαν και άλλοι και πως υπήρχαν και άλλοι συνεργοί τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, Μαυρίκος και Γράγκος, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους».

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος του Κ. Φράγκου τόνισε πως: «Δεν έχουμε καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση» και σημείωσε πως και αυτή αλλά και ο πελάτης της έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Προσερχόμενος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο συνήγορος του εκδότη της Ακρόπολης, Αλέξης Κούγιας τόνισε:

«Δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης, όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ». Ενώ επίσης σημείωσε πως ο εντολέας του καθυστέρησε να προσέλθει στην εισαγγελία, καθώς γίνονται προσπάθειες να προστεθούν νέα συμπληρωματικά στοιχεία την υπόθεση.

Όπως επιβεβαίωσε ο Αλέξης Κούγιας ο πελάτης του αρνείται κάθε εμπλοκή με τους εκβιασμούς σημειώνοντας:

Πρόκειται για την προσπάθεια κάποιων που έχουν θίγει από δημοσιεύματα και προσπάθησαν να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με την πολιτική και την κοινωνία

Όσο για τα θύματα ο συνήγορος του Π. Μαυρίκου σημείωσε: «Αυτό που διάβασα είναι μια κατάθεση κυρίας σε νευραλγικό πόστο στην ΕΥΔΑΠ με κοινωνικοπολιτική θέση. Θα δούμε το σύνολο της δικογραφίας και θα το εξετάσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα των εκβιαστών είχε κέρδη 500.000 ευρώ την ημέρα. Η δράση του κυκλώματος που φαίνεται να απαριθμούσε σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες πάνω από 20 άτομα δρούσε από το 2009. Ενώ είδε το φως της δημοσιότητας όταν πριν από ένα περίπου χρόνο, ένα από τα θύματα κατέθεσε καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Αξίζει να τονιστεί πως οι δυσφημιστικές δημοσιεύσεις της εφημερίδας «Ακρόπολη» έκαναν στέλεχος της ΔΕΚΟ να παραιτηθεί. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, θύμα εκτός από διάφορες ΔΕΚΟ και τράπεζες έχει πέσει και ένας αρκετά γνωστός επιχειρηματίας. Παράλληλα διεξάγονται έρευνες για σχέσεις τους με πολιτικούς και κόμματα.

Ο κοριός της ΕΥΠ οι οποίος επιστρατεύτηκε προέβη στην καταγραφή πλήθος τηλεφωνικών συνομιλιών των εκβιαστών με τα θύματά τους. Μάλιστα, πολλές φορές οι δράστες έβριζαν και απειλούσαν τα θύματα τους.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και επίσημα ο σχηματισμός της δικογραφίας και στη συνέχεια τα στοιχεία θα παρουσιαστούν από την Ασφάλεια Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε:

«Θεωρώ εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση. Η Κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί η διερεύνησή της. Η αποκάλυψη του κυκλώματος, επιβεβαιώνει την κυβερνητική πολιτική ώστε να μπουν κανόνες διαφάνειας στην κατανομή κονδυλίων για τη διαφήμιση ΔΕΚΟ.

Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι πολιτικό στέλεχος που σχετίζεται με πολλούς πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ν.Δ., ενώ φέρεται να είναι και διορισμένος σε κυβερνητικές θέσεις και πολιτικά γραφεία και στελεχών της Ν.Δ.. Περιμένουμε λοιπόν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα, όπως απαιτείται και πολιτικά αλλά και ηθικά».

photo:intime

The post Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τον Π. Μαυρίκο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα