«Δικαιοσύνη, ισότητα, δημοκρατία»: Οι ισχυρές γυναίκες του Αφγανιστάν γέμισαν τους δρόμους της Καμπούλ με συνθήματα

17:58 4/9/2021 - Πηγή: iPop

Δικαιοσύνη, ισότητα και δημοκρατία. Οι Αφγανές γυναίκες πραγματοποιούν τις δύο τελευταίες ημέρες διαδηλώσεις στην ελεγχόμενη από τους Ταλιμπάν Καμπούλ, και δεν ζητούν τίποτε παραπάνω από τα αυτονόητα!

Με κεντρικό σύνθημα τα δικαιώματά τους, οι γυναίκες αυτές υποστηρίζουν πως είναι «προετοιμασμένες να πεθάνουν» αρκεί να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο τους όνειρο που δεν είναι άλλο από τη γυναικεία ελευθερία.

Πραγματικότητα ή εφιάλτης; Η καθημερινότητα ενός Αφγανού

με την επάνοδο των Ταλιμπάν

«Είμαστε όλοι ίσοι. Πρέπει να έχουμε συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στις θέσεις εργασίας. Όλοι εδώ έχουν δικαιώματα. Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλές και να μένουμε σπίτι. Μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης, οι Ταλιμπάν δεν θα μας εμπιστευτούν. Δεν θα μας επιτρέψουν να έρθουμε (γυναίκες). Θα είναι οι ίδιοι Ταλιμπάν όπως πριν από 20 χρόνια. Δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε. Αν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες τους εμπιστεύονται γιατί απομάκρυναν τους ανθρώπους τους; Γιατί; Αυτό με τρόμαξε. Τρόμαξε όλα τα κορίτσια εδώ», δηλώνουν οι θαρραλέες διαδηλώτριες.

Μάθε πώς μπορείς να βοηθήσεις τις γυναίκες και τα παιδιά στο Αφγανιστάν

'We are prepared to die,' say Afghan women protesting Taliban in Kabul https://t.co/sWXRjftgkY

— euronews (@euronews) September 3, 2021 Γυναίκες διαδηλώνουν στο Αφγανιστάν και ξεσπούν βίαια επεισόδια:

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην Καμπούλ στη διάρκεια διαδήλωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, με βίντεο από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να εικονίζουν σκηνές χάους.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, σύμφωνα με δημοσιογράφους, οι οποίοι δημοσιοποίησαν φωτογραφίες μιας γυναίκας από το κεφάλι της οποίας τρέχει αίμα.

Από τον φεμινισμό του 19ου αιώνα στους Ταλιμπάν του 2021: Πού είναι άραγε η ισότητα των φύλων;

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν περισσότερες από δώδεκα γυναίκες να αντιμετωπίζονται από ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν. Γυναίκες φαίνονται να βήχουν, πράγμα που δείχνει ότι έγινε χρήση δακρυγόνων. Άλλες καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Δικαιοσύνη, ισότητα, δημοκρατία»: Οι ισχυρές γυναίκες του Αφγανιστάν γέμισαν τους δρόμους της Καμπούλ με συνθήματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δικαιοσύνη, Αφγανιστάν, Καμπούλ,dikaiosyni, afganistan, kaboul