Διεθνή τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία «βλέπουν» οι ρωσικές Αρχές πίσω απ’την επίθεση στην Αγ. Πετρόπουλη

19:32 20/4/2017 - Πηγή: iPop

Διεθνή τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία «βλέπουν» οι ρωσικές Αρχές πίσω απ’την επίθεση στην Αγ. Πετρόπουλη, η οποία κόστισε τη ζωή σε 14 άτομα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ταυτοποίησε το πρόσωπο το οποίο οργάνωση την επίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της FSB.

«Έχει προσωρινά ταυτοποιηθεί. Ναι, έχει ταυτοποιηθεί» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Θυμίζουμε

ότι την Τετάρτη συνελήφθη ο αδερφός ένας εκ των ενορχηστρωτών της επίθεσης, του Αμπρόρ Αζίμοφ. Ωστόσο, ο Αμπρόρ Αζίμοφ , ο οποίος κρατείται στη Μόσχα, ομολόγησε την εμπλοκή του, αλά δεν παραδέχθηκε ότι ήταν ο εγκέφαλος της επίθεσης.

Σύμφωνα με τη ρωσική αστυνομία, δράστης πιστεύεται πως είχε χρηματοδοτηθεί από μια «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση» στην Τουρκία. Η Επιτροπή Έρευνας αναφέρει πως ο Ακράμ Αζίμοφ, ο αδελφός του Αμπρόρ, μετέφερε χρήματα από την Τουρκία στον καμικάζι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

Η δικαστής κατά την ανάγνωση της απόφασης των Αρχών να παραμένει μέχρι τον Ιούνιο υπό κράτηση ο Αζίμοφ, είπε:

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αποδείξεις ο Ακράμ Αζίμοφ έλαβε ο ίδιος μετρητά στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση. Επίσης, επέβλεψε την παραχάραξη ταυτοτήτων για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα

Photo: RT

The post Διεθνή τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία «βλέπουν» οι ρωσικές Αρχές πίσω απ’την επίθεση στην Αγ. Πετρόπουλη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα