Διατροφικά tips για να μειώσεις την κυτταρίτιδα!

11:40 19/6/2020 - Πηγή: iPop

Αναμφίβολα, η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί τις περισσότερες γυναίκες και συνήθως περισσότερο αυξάνεται παρά ελαττώνεται. Ωστόσο, αυτή η διατροφή για την κυτταρίτιδα θα σταθεί σύμμαχός σου στην προσπάθειά σου να περιορίσεις τον φλοιό πορτοκαλιού. 

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα θες πολλή, πάρα πολλή προσπάθεια κι όχι μόνο διατροφή, αλλά και γυμναστική σίγουρα. Ωστόσο, με αυτή τη διατροφή για την κυτταρίτιδα θα μειωθεί σημαντικά και δε θα είναι πλέον τόσο έντονη.

Διατροφικά tips για να μειώσεις την κυτταρίτιδα

Πίνε πολλά υγρά 

Εδώ στο iPop.gr έχουμε πει τόσες φορές πόσο σημαντικό είναι να πίνεις αρκετό νερό και γενικά υγρά μες τη μέρα. Τώρα έχεις ένα λόγο παραπάνω, αφού το νερό συμμετέχει στον μεταβολισμό όλων των βασικών θρεπτικών συστατικών.

Εξοπλίσου με αντιοξειδωτικά 

Τα αντιοξειδωτικά θεωρούνται από τους καλύτερους σύμμαχους στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ενώ μην ξεχνάς πως συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην υγεία σου. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, φλαβονοειδή, σελήνιο, ψευδάργυρο και β-καροτένιο είναι απαραίτητα.

Φρούτα και λαχανικά 

Τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά είναι σημαντικά από τη στιγμή που περιέχουν εύρος βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων, χωρίς φυσικά ίχνος λίπους.

Μείωσε το αλάτι 

Το πολύ αλάτι αυξάνει την κατακράτηση υγρών και συνεπώς επηρεάζει την όψη του δέρματός σου. Αυτό ισχύει φυσικά και για τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το junk food και τα πατατάκια, που είναι ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή που προσπαθείς να μειώσεις την κυτταρίτιδα.

5 θαυματουργά scrub με καφέ κατά της κυτταρίτιδας!

Κόψε το αλκοόλ 

Τι περίμενες; Ότι η προσπάθεια θα ήταν τόσο απλή; Όταν λέμε πίνε υγρά φυσικά και δεν εννοούμε αλκοολούχα ποτά. Η κατανάλωση καφέ, αναψυκτικών και αλκοολούχων ποτών αφυδατώνει τον οργανισμό και δεν σε βοηθά τελικά στον αγώνα που κάνεις κατά της κυτταρίτιδας.

Πες “ναι” μόνο στα “καλά” λιπαρά 

Το σίγουρο είναι πως επιβάλλεται να αποφεύγεις τα “κακά” λιπαρά, όπως τα κορεσμένα. Όμως, τα ω-3 και ω-6 είναι “καλά” λιπαρά, μπορείς να τα καταναλώνεις άφοβα και θα τα βρεις στο ελαιόλαδο, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, το λιναρόσπορο, τη σόγια και τα λιπαρά ψάρια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

5 διατροφικοί μύθοι για την απώλεια βάρους

Photo: Pexels

Το άρθρο Διατροφικά tips για να μειώσεις την κυτταρίτιδα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα