5 ισπανικές σειρές εποχής που κάτι έχουν να σου πουν!

20:59 18/6/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί το La Casa de Papel να είναι υπέροχο και να το λατρεύεις, όμως αυτές οι ισπανικές σειρές εποχής θα σε καθηλώσουν για τα καλά! 

Μπορεί στο Netflix να έχεις δει κατά καιρούς ένα σωρό ωραίες και σύγχρονες ταινίες και σειρές, όμως οι σειρές εποχής έχουν σίγουρα άλλη αξία. Εντυπωσιακά ρούχα, ιδιαίτερα καπέλα, στυλ, σωστός τρόπος συμπεριφοράς, savoir vivre,

αυτά είναι μόνο μερικά θετικά της τότε εποχής, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλα ήταν ρόδινα.

Μέσα από τις υπέροχες αυτές σειρές θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια σου ένας τελείως διαφορετικός τρόπος ζωής. Οι όροι “σύγχρονη γυναίκα” και “φεμινισμός” δεν υπάρχουν. Οι άνθρωποι τότε όταν ήθελαν να καταφέρουν κάτι, επεδίωκαν γι’ αυτό και δεν τα έβρισκαν όλα έτοιμα. Όταν αγαπούσαν έκαναν τα πάντα, δεν έστελναν απλά μηνύματα κι όταν έπρεπε έπαιρναν τη ζωή στα χέρια τους!

Ισπανικές σειρές εποχής που αξίζει να δεις το συντομότερο

Οι τηλεφωνήτριες / Las Chicas Del Cable / Cable Girls 

Μια ισπανική σειρά που τοποθετείται στην Μαδρίτη του 1920 και μάλιστα στην Εθνική Τηλεφωνική Εταιρεία, εκεί όπου οι ζωές τεσσάρων γυναικών θα αλλάξουν για τα καλά. Οι γυναίκες αυτές είναι διατεθειμένες να κάνουν την επανάστασή τους απέναντι σε μια ανδροκρατούμενη τότε κοινωνία και αντιμέτωπες με έρωτες, φιλίες και τον σύγχρονο χώρο εργασίας. Η καθεμία αντιμετωπίζει τις δικές της δυσκολίες με το σύζυγο, τη δουλειά, την κοινωνία, ακόμα και το παρελθόν που ποτέ δεν σβήνεται, όμως όλες μαζί θα παλέψουν ώστε να κερδίσουν την ανεξαρτησία και την ελευθερία από τον καταπιεστικό έλεγχο των ανδρών.

Η σειρά αυτή θα σε κάνει να ξεχάσεις ακόμα και το La Casa de Papel.

Εν Καιρώ Πολέμου / Tiempos de Guerra / Morocco: Love in Times of War 

Το 1921, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ριφ, η ισπανική Βασίλισσα στέλνει στο Μαρόκο μια ομάδα από εκπαιδευόμενες νοσοκόμες από την αριστοκρατική Μαδρίτη για να προσφέρουν την απαραίτητη ιατρική υποστήριξη στους στρατιώτες και τραυματίες του ισπανικού-μαροκινού πολέμου. Μερικές, όμως, από αυτές συγκρούονται με τους συναδέλφους τους όταν φτάνουν εκεί και αναζητούν τη φιλία και τον έρωτα.

Οι ταινίες ύμνοι ενάντια στον ρατσισμό που πρέπει να δεις! 

Gran Hotel

Julio και Alicia. Ένας έρωτας μεγάλος. Το θρυλικό Gran Hotel ήταν ένα πολυτελές ξενοδοχείο του 19ου αιώνα. Εκεί καταφτάνει ο Julio, ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα την αδερφή του, όμως αντί γι’ αυτή βρίσκει τον μεγάλο του έρωτα. Μια σειρά από περίεργες ιστορίες και μυστήρια ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του από τη στιγμή που μπαίνει στο ξενοδοχείο αυτό κι έρχονται τα πάνω κάτω.

High Seas

Δεκαετία του ’40. Δυο αδελφές ανακαλύπτουν δυσάρεστα οικογενειακά μυστικά μετά από μια σειρά μυστηριωδών θανάτων σ’ ένα πλοίο που ταξιδεύει από την Ισπανία στη Βραζιλία.

Velvet Colección 

Βαρκελώνη, 1967. Με τη βοήθεια των φίλων Κλάρα, Πέδρο και Ραούλ, η σχεδιάστρια μόδας Άννα θέλει να ανοίξει στα τέλη του ’60 μαγαζί και σχολή σχεδίου στη Βαρκελώνη. Δεν πρόκειται για μία σειρά που στηρίζεται αρκετά σε δραματικά γεγονότα, όπως μερικές από τις παραπάνω σειρές, αφού τα κωμικά στοιχεία δεν λείπουν.

Bonus… 

Μην ξεχνάς και τη σειρά Οι έξι αδελφές, την οποία έχουμε γνωρίσει μέσα από την ΕΡΤ και είναι υπέροχη.

Μαδρίτη, 1920. Οι έξι αδελφές Σίλβα είναι η ψυχή στις διασκεδάσεις της υψηλής κοινωνίας της Μαδρίτης. Όμορφες, κομψές, αριστοκρατικές, γλυκές και εκλεπτυσμένες, οι έξι αδελφές απολαμβάνουν μια ζωή χωρίς σκοτούρες, μέχρι που ο χήρος πατέρας τους παθαίνει ένα σοβαρό ατύχημα που τις αναγκάζει να αντιμετωπίσουν μια καινούργια πραγματικότητα: η οικογενειακή επιχείρηση βρίσκεται σε κρίση και η μόνη πιθανότητα σωτηρίας εξαρτάται από τις ίδιες.

Μην ξεχνάς όμως πως αυτή η σειρά έχει πολλά, πάρα πολλά επεισόδια, για την ακρίβεια κάτι λιγότερο από 500!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ταινίες και σειρές που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει δει τουλάχιστον μία φορά!

Το άρθρο 5 ισπανικές σειρές εποχής που κάτι έχουν να σου πουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
του πολέμου ισπανικη σειεα,
Τυχαία Θέματα