Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει ο σεισμός στην Τουρκία

19:31 26/1/2020 - Πηγή: iPop

Συνεχώς αυξάνονται οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και αποδείχθηκε φονικός. 

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες, προκειμένου να εντοπιστούν οι επιζήσαντες, αλλά και πτώματα στα συντρίμμια. Οι ελπίδες σιγά σιγά χάνονται, ενώ οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία αγγίζουν τους 38, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο ισχυρός σεισμός των 6,8 Ρίχτερ που “χτύπησε” την περιοχή Ελαζίγ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον

38 ανθρώπους. Όπως, άλλωστε, γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας ο εγκέλαδος που ταλάνισε, προ ημερών, την χώρα του έχει τρομερές συνέπειες μιας και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1600, ενώ από αυτούς πάνω από 100 βρίσκονται στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση. Ο ίδιος, μάλιστα κάνει, λόγο και για 45 διασωθέντες από τα ερείπια, που προκλήθηκαν από το σεισμό την περασμένη Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου.

Ακόμα, ειδική μνεία πρέπει να αποδοθεί στους διασώστες, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν όλο και περισσότερους συμπολίτες τους από τα συντρίμμια του τετραώροφου κτηρίου στη Σουρσουρού. Ένας από αυτούς, ο οποίος είναι εθελοντής της Ερυθράς Ημισελήνου θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα ηρεμίας προς τους συγγενείς των αγνοούμενων, αναφέρει «είναι δύσκολο, όμως πρέπει να επιδείξουμε υπομονή. Οι εγκλωβισμένοι εκεί κάτω δίνουν μάχη. Πρέπει να είμαστε δυνατοί».

Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος

Παρά το γεγονός ότι ο σεισμός έχει πάρει διαστάσεις τραγωδίας και υπάρχει κίνδυνος για νέους μετασεισμούς, οι δυσκολίες των αρχών δεν τελειώνουν εκεί.

Δύο μέρες, αργότερα, ο υδράργυρος έχει κάνει «βουτιά» με τις θερμοκρασίες να φτάνουν έως και 10 βαθμούς υπό του μηδενός. Το συγκεκριμένο γεγονός μόνο ως μειονέκτημα μπορεί να συμπεριληφθεί, καθώς αυξάνει τις, ήδη, τεράστιες κακουχίες, αλλά και το κίνδυνο να χαθούν, λόγω του ψύχους, οι άνθρωποι που δεν έχουν απεγκλωβιστεί από τα βράχια, που καταπλάκωσαν σωρεία ανθρώπων την ημέρα του σεισμού. Κάποιοι, μάλιστα, δήλωσαν ότι αν ήταν καλοκαίρι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντέξουν λίγο περισσότερο.

Διάβασε ακόμα:

Νέος σεισμός στην Τουρκία | Εικόνες χάους με εγκλωβισμένους ανθρώπους και συντρίμμια

Photo: AP

Το άρθρο Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει ο σεισμός στην Τουρκία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα