Διάσημοι από κούνια: Παιδιά-θαύματα που άγγιξαν νωρίς την κορυφή του Hollywood αλλά πλήρωσαν το τίμημα της δόξας αυτής

19:01 1/1/2023 - Πηγή: iPop

Για τους περισσότερους από εμάς, έχουν όλα αυτά που πάντα ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκοτεινή. Τα διάσημα παιδιά κατέκτησαν την φήμη πολύ νωρίς, αλλά έπρεπε να πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα: Τα παιδικά τους χρόνια. Μαζί με τη δόξα έρχεται και η συνεχής προσοχή του Τύπου και ξαφνικά ό,τι κάνεις ή λες θα κριθεί από εκατομμύρια αγνώστους. Κανείς δεν μπορεί να βγει αλώβητος από το αυτό το συναίσθημα, πόσο μάλλον ένα παιδί.

Κάποιοι υπέφεραν από σοβαρή κατάθλιψη, εξαρτήσεις και άλλα ψυχικά προβλήματα, και κάποιοι

εξακολουθούν να στοιχειώνονται από το παρελθόν τους μέχρι σήμερα. Ας κοιτάξουμε πέρα ​​από όλο το glam της βιομηχανίας του Hollywood και ας αποκαλύψουμε τις πραγματικές ιστορίες πίσω από τη δόξα.

Ποια είναι τα διάσημα παιδιά που πλήρωσαν το τίμημα της δόξας;

Macaulay Culkin

Ο Macaulay Culkin κρατά τον τίτλο ενός από τους πιο επιτυχημένους παιδικούς ηθοποιούς όλων των εποχών, αλλά είναι επίσης γνωστός για μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις από δόξα στην ιστορία της showbiz. Από την κατάχρηση ναρκωτικών, τις νομικές καταστροφές και τη σύλληψη, ο Macaulay πέρασε μια δύσκολη περίοδο αφού κατέκτησε την φήμη στα 10 του.

Το 2004, το βλέμμα του 24χρονου τότε Macaulay έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, όταν κατηγορήθηκε για κατοχή μαριχουάνας και άλλων ουσιών, από αστυνομικούς στην Οκλαχόμα. Μάλιστα, τότε υπήρξαν φήμες ότι ο ηθοποιός έκανε ηρωίνη, αξίας $6000 τον μήνα, Αν και αργότερα ο ίδιος τις διέψευσε, είναι σίγουρο ότι η μάχη του με τα ναρκωτικά ήταν πολυετής.

«Αφού έκανα τον Richie Rich το ’93 ή το ’94, ο πατέρας και η μητέρα μου είπαν να τα παρατήσω, κάτι που είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου συνέβη ποτέ. Κατάφερα να φύγω από την επιχείρηση. Ήμουν σε θέση να πω, “Ελπίζω να έβγαλες τα λεφτά σου, γιατί δεν θα έρθουν άλλα από μένα.” Ο πατέρας μου ήταν ένας κακός άνθρωπος. Ήταν καταχρηστικός. Σωματικά και ψυχικά. Ήταν απλώς ένας κακός τύπος. Ένας κακός καταχρηστικός άνθρωπος. Γι’ αυτόν ήμουν απλώς μια δουλειά», είχε πει.

Daniel Radcliffe

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας του Χάρι Πότερ το 2001, ο Radcliffe έγινε γνωστός μέσα σε μια νύχτα. Ωστόσο, ενώ ο ηθοποιός ήταν πολύ ειλικρινής σχετικά με την εκτίμησή του για τις ταινίες Χάρι Πότερ, ήταν εξίσου ανένδοτος ότι είναι ένα κεφάλαιο που του αρέσει να κρατά κλειστό. Στην πραγματικότητα, η συγγραφέας της σειράς JK Rowling έπρεπε να υποσχεθεί στον Radcliffe ότι δεν θα έγραφε άλλα βιβλία για τον Χάρι Πότερ για να διασφαλίσει ότι οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος 2 θα ήταν το τέλος της σειράς των ταινιών. Ο Radcliffe έχει πει ότι το να είσαι ο Χάρι Πότερ ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, αλλά ότι θα ήθελε να εξερευνήσει περισσότερες ευκαιρίες. Ενώ του αρέσει να συνδέεται με τη σειρά, ελπίζει να γίνει τελικά γνωστός ως «Daniel Radcliffe ο ηθοποιός» αντί «Ο Daniel Radcliffe, ο τύπος που έπαιξε τον Χάρι Πότερ».

Δημοσιογράφοι και παπαράτσι είχαν απαθανατίσει πολλές φορές τον Radcliffe μεθυσμένο ή να κάνει πάρτι, αλλά οι γελοιότητες του δεν προκάλεσαν προειδοποιητικά σημάδια. Στην πραγματικότητα, κανένας που γνωρίζει προσωπικά τον Radcliffe δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι είχε πρόβλημα με το ποτό. Ωστόσο, συνέβαιναν στα παρασκήνια πολύ περισσότερα από όσα γνώριζαν οι περισσότεροι.

«Υπήρξε η στιγμή που βγήκα από τον «Potter» και ήμουν στον πραγματικό κόσμο, ξαφνικά βρέθηκα σε έναν κόσμο όπου δεν θα έχω πια αυτή την υπόσταση. Δεν θα μπορούσα να βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους κάθε χρόνο. Δεν πρόκειται να έχω τους φίλους μου συνέχεια κοντά μου. […] Έπινα πολύ, αλλά αυτό δεν είχε να με το να βγαίνω έξω, ήταν περισσότερο μια εσωτερική μάχη για να πω», είχε πει ο ίδιος.

5 διάσημοι Έλληνες που μίλησαν ανοιχτά για τη μάχη τους με τον αλκοολισμό

Miley Cyrus

«Αυτό που ήταν δύσκολο για μένα ήταν να εξισορροπήσω τα πάντα. Νομίζω ότι έγινε πιο δύσκολο όταν άρχισα να κάνω περιοδείες και ως Hannah Montana και ως ο εαυτός μου. […] Νομίζω ότι μάλλον αυτό είναι το λάθος με μένα τώρα. Το επισημαίνω ότι κάνει κάποια ακραία βλάβη στην ψυχή μου ως ενήλικος άνθρωπος. […] Η Αμερική αισθάνεται σαν τη θεία μου:”Ξέρεις ότι έχεις μεγαλώσει τόσο πολύ και δεν θέλουμε να σε δούμε να μεγαλώνεις”», είχε πει η ίδια.

Το 2013, κλείδωσε για πάντα στο ντουλάπι την περσόνα της πριγκίπισσας της Disney. Ήταν ξεκάθαρο ότι η παλιά Miley Cyrus είχε φύγει για πάντα

«Η γλώσσα, το twerk…Οι άνθρωποι ήταν τόσο σοκαρισμένοι από μερικά από τα πράγματα που έκανα. Θα έπρεπε να είναι πιο σοκαριστικό ότι όταν ήμουν 11 ή 12 χρονών, με έβαλαν ολόκληρα μαλλιά και μακιγιάζ, μια περούκα και μου είπαν τι να φορέσω από μια ομάδα κυρίως ηλικιωμένων ανδρών.

Selena Gomez

«Όλη μου η παιδική ηλικία και η εφηβεία με εκμεταλλεύτηκαν πολύ. Εξακολουθεί να μου την δίνει στο νευρικό σύστημα γι’ αυτό ήθελα να το πω. Υπήρχαν περιπτώσεις που οι άνθρωποι είχαν τις καλύτερες προθέσεις και ίσως δεν ήξεραν τι έκαναν. Και επίσης περιπτώσεις όπου ήξεραν ακριβώς τι έκαναν».

H Selena, ξεκίνησε την καριέρα της στην τρυφερή ηλικία των 15 χρονών και πολύ γρήγορα έγινε το είδωλο κάθε έφηβου κοριτσιού. Μπορεί να ξεκίνησε ως ηθοποιός πρωταγωνιστώντας σε μια σειρά του Disney Channel, αλλά σύντομα έδειξε ότι τα μουσικά της ταλέντα ήταν ίσως ακόμη πιο δυνατά.

«Θυμάμαι ότι ένιωθα πραγματικά παραβιασμένος όταν ήμουν νεότερος, ακόμα και όταν ήμουν στην παραλία. Ήμουν ίσως 15 ή 16 και οι άνθρωποι έβγαζαν φωτογραφίες. Ένιωθα πολύ παραβιασμένη και δεν μου άρεσε ούτε το καταλάβαινα, και αυτό μου φαινόταν πολύ περίεργο, γιατί ήμουν νεαρή κοπέλα και ήταν μεγάλοι άντρες. Δεν μου άρεσε αυτό το συναίσθημα», είχε εξομολογηθεί για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε όντας παιδί-σταρ.

Lindsay Lohan

Η Lindsay Lohan είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες ηθοποιούς της εποχής μας. Αν και η καριέρα της ξεκίνησε με το μόντελινγκ, σύντομα αναγνωρίστηκε για τις υποκριτικές της ικανότητες. Στη συνέχεια, άρχισε να λαμβάνει προσφορές από το Hollywood. Πρωταγωνίστησε σε πολλές σαπουνόπερες και έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με τo κλασικό «The Parent Trap» της Disney, που την έβαλε από νωρίς στα φώτα της δημοσιότητας.

«Όταν μετακόμισα στο Λος Άντζελες μετά το γύρισμα του Mean Girls, ήμουν 17 ή 18 ετών. Ήμουν γύρω από ανθρώπους, έτσι δεν ήμουν μόνη και δεν έδινα αρκετά μεγάλη προσοχή στους ανθρώπους που ήταν γύρω για λάθος λόγους. Έβγαζα πάρα πολλά. Σπατάλησα τόσα πολλά χρήματα. Ζούσα σε ένα ξενοδοχείο και είχα ένα διαμέρισμα. Δεν με καθοδηγούσαν πραγματικά. Δεν το σκέφτηκα και δεν άκουσα την οικογένειά μου όταν μου έλεγαν «Γύρνα πίσω στη Νέα Υόρκη»», είχε εξομολογηθεί η ίδια.

Η καριέρα της στον κινηματογράφο άρχισε να καταρρέει, αλλά δεν επηρέασε το χρόνο της Lohan στο προσκήνιο: Αν μη τι άλλο, ήταν πιο διάσημη από ποτέ — αλλά για όλους τους λάθος λόγους. Μόνο το 2007 η Logan καταδικάστηκε δύο φορές για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, για κατοχή κοκαΐνης, ενώ πήγε τρεις φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης. Μέχρι το 2010 – μετά από αρκετές προσπάθειες αποτοξίνωσης και μια περίοδο φορώντας βραχιόλι SCRAM για παρακολούθηση αλκοολούχων ποτών με εντολή δικαστηρίου – η Lohan καταδικάστηκε σε 90 ημέρες φυλάκιση επειδή δεν παρακολούθησε τα εβδομαδιαία μαθήματα αλκοολικής εκπαίδευσης που είχε διατάξει το δικαστήριο.

Το 2011, ήταν και πάλι υπό κράτηση: Αυτή τη φορά αφού κατηγορήθηκε για κλοπή ενός κολιέ 2.500 δολαρίων από ένα κοσμηματοπωλείο. Το επόμενο έτος, συνελήφθη επειδή φέρεται να πάτησε έναν άνδρα με το αυτοκίνητό της και μετά τον εγκατέλειψε.

Justin Bieber

Ο Bieber ανακαλύφθηκε από τον Scooter Braun σε ηλικία 14 ετών, και μόλις βρέθηκε εκεί, δεν μπόρεσε να φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας για σχεδόν μια δεκαετία. Ο ποπ σταρ, με το baby-face, έγινε γρήγορα ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στον πλανήτη. Υποστηριζόμενος και καθοδηγούμενος από τους Usher και τον P Diddy, έβαλε στους παιδικούς του ώμους ένα τεράστιο βάρος. Ωστόσο, φαινόταν να έχει το ταλέντο να το υποστηρίξει – ή, τουλάχιστον να κρύψει την πάλη με τον εαυτό του σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία.

Πολύ γρήγορα άρχισε να εξαρτάται από τη μαριχουάνα, ενώ αργότερα έμπλεξε με αλκοόλ, άπαχο (μίγμα σιροπιού για τον βήχα κωδεΐνης, σόδα και σκληρή καραμέλα), έπαιρνε χάπια, MDMA, ψυχεδελικά μανιτάρια, «τα πάντα».

«Όλοι έκαναν τα πάντα για μένα, έτσι δεν έμαθα ποτέ καν τις βασικές αρχές της ευθύνης. Σε αυτό το σημείο, ήμουν 18 ετών χωρίς δεξιότητες στον πραγματικό κόσμο, με εκατομμύρια δολάρια και πρόσβαση σε ό,τι ήθελα. Αυτή είναι μια πολύ τρομακτική ιδέα για οποιονδήποτε. Μέχρι τα 20, πήρα κάθε κακή απόφαση που μπορείτε να σκεφτείτε και μετατράπηκα από έναν από αγαπητό άτομο στο πιο γελοιοποιημένο και μισητό άνθρωπο στον κόσμο», είχε εξομολογηθεί ο ίδιος.

Drew Barrymore

H Drew Barrymore έκανε το ντεμπούτο της στην μεγάλη οθόνη με την συμμετοχή της στο «E.T.», την ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις της δεκαετίας του ’80, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως η σύγχρονη Shirley Temple. Είχε τα λακάκια, την αυτοπεποίθηση και την ποιότητα ενός αστέρα. Και προερχόμενη από διάσημη οικογένειά, μια καριέρα στο Hollywood φάνταζε αναπόφευκτη.

Με τη φήμη και τις διακρίσεις, ήρθε μια ζωή που κανένα άλλο παιδί δεν μπορούσε να ζήσει. Πάρτι της λαμπερής βιομηχανίας, μπαρ, κλαμπ…Η Drew κατανάλωνε αλκοόλ, όταν η μητέρα της δεν κοιτούσε και έκανε χρήση ναρκωτικών, τα οποία ήταν πολύ εύκολο να προμηθευτεί. Στην Oprah σε εκείνη τη συνέντευξη του 1990, μίλησε για τη χαμηλή αυτοεκτίμησή της ως παιδί («Ποτέ δεν κοιτούσα στον καθρέφτη και νόμιζα ότι ήμουν όμορφη»), για το πείραγμα που δέχτηκε από τα άλλα παιδιά, καθώς και την εγκατάλειψη από τον πατέρας της όταν εκείνη ήταν μόλις έξι μηνών.

Καθώς πλησίαζε την εφηβεία, τα ναρκωτικά – συγκεκριμένα η κοκαΐνη – χρησίμευαν ως «το αντίδοτο» σε όλο αυτόν τον πόνο. Έβγαινε κρυφά έξω, το έσκαγε τα βράδια και έφευγε για μέρες χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Η μητέρα της παρατηρούσε τις εναλλαγές στη διάθεσης της, τους μεγάλους ύπνους, αλλά τίποτα περισσότερο.

Όταν η αλήθεια της κατάστασης έγινε σαφής, η μητέρα της έστειλε την Drew σε κέντρο αποτοξίνωσης. Ήταν μόνο 12 χρονών. Ωστόσο, όταν υποτροπίασε στα 13 της, η μητέρα της την εισήγαγε σε μια μονάδα ψυχικής υγείας. Μιλώντας για την απόφαση της μητέρας της στο The Howard Stern Show τον Φεβρουάριο του 2021, η ηθοποιός είπε: «Δημιουργούσε ένα τέρας και δεν ήξερε τι να κάνει με το τέρας αυτό. Και ήμουν πραγματικά εκτός ελέγχου. Τη συγχωρώ που έκανε αυτή την επιλογή. Μάλλον ένιωθε ότι δεν είχε πού να στραφεί».

Amanda Bynes

Ενώ οι περισσότεροι έφηβοι περνούσαν το χρόνο τους με φίλους, η Amanda πέρασε τα παιδικά-εφηβικά της χρόνια κυριαρχώντας στο Hollywood. Αλλά η επιτυχημένη καριέρα της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο είχε ένα τίμημα, το οποίο εξακολουθεί να πληρώνει μέχρι σήμερα. Με αποδοχές που ξεπερνούσαν τα $2 με $3 εκατομμύρια τον χρόνο, η ηθοποιός φαινόταν να τα έχει όλα.

Η καθοδική πορεία της Bynes ξεκίνησε το 2012 όταν κατηγορήθηκε 3 φορές ότι χτύπησε και εγκατέλειψε τα θύματά της σε τροχαίο ατύχημα, μέσα σε διάστημα πέντε μηνών. Το ίδιο διάστημα η ίδια έκανε χρήση μαριχουάνας κι άλλων «σκληρών» ναρκωτικών. Το 2013, οι γονείς της υπέβαλαν αίτηση στο δικαστήριο για να αναλάβουν την επιμέλεια της, όταν η διάσημη κόρη τους φέρεται να έβαλε φωτιά σε δρόμο και νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική. Το 2014, η μητέρα έγινε και επίσημα η κάτοχος της επιμέλειάς της.

6 διάσημοι που έγιναν ζευγάρι με τους θαυμαστές τους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διάσημοι από κούνια: Παιδιά-θαύματα που άγγιξαν νωρίς την κορυφή του Hollywood αλλά πλήρωσαν το τίμημα της δόξας αυτής εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
hollywood, θαυματα, παιδια, hollywood, jk rowling, hannah montana, miley cyrus, disney channel, mean girls, showbiz, συλληψεις, rowling, disney, cyrus, selena, channel, προσφορες, νέα, επήρεια, justin, bieber, scooter, ποπ, σταρ, usher, ώμους, συμμετοχή, oprah, howard, ipop, google, κινηση στους δρομους, βιβλια, www.google.gr, Καλή Χρονιά, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2016, ipop, δυνατα, αιτηση, αυτοκινητο, ηθοποιος, καριερα, καταθλιψη, μητερα, ναρκωτικα, σταρ, ταινιες, τηλεοραση, φημες, φωτογραφιες, face, jk rowling, usher, αρθρο, αλκοολ, αμερικη, ανθρωπος, ατομο, ατυχημα, αυτοπεποιθηση, βλεμμα, βραδια, γινει, γλωσσα, γονεις, διαστημα, δοξα, εαυτος, εαυτος μου, εγινε, εδινα, ευκολο, ειλικρινης, ειπαν, ειπε, εκτιμηση, εξι, επήρεια, επρεπε, ερχεται, ετων, ετος, ζωη, χαρι ποτερ, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηλικια, υπηρχαν, κεφαλαιο, κλοπη, λαθος, λεφτα, μακιγιαζ, μαλλια, μανιταρια, μπορειτε, νεοτερος, νυχτα, νομιζα, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οδηγηση, οθονη, οκλαχομα, οικογενεια, οντας, παιδικα, παιδι, ποιοτητα, ποπ, προβληματα, ψυχη, σαφης, σιγουρο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σημαδια, σοδα, τυπος, φημη, φορα, αντρες, baby, βηχα, bieber, channel, cyrus, disney, disney channel, hannah montana, howard, justin, κακος, κλειστο, κοπελα, κρυφα, mean girls, miley cyrus, oprah, πηγε τρεις, ποτο, rowling, scooter, selena, showbiz, target, θεια, θεματα, υγειας, ώμους, χαπια, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Διάσημοι, Παιδιά-θαύματα, Hollywood,diasimoi, paidia-thavmata, Hollywood