Μοσχάρι με δαμάσκηνα: Μια συνταγή που με τα αρώματα και τη γλυκύτητά της φέρνει στο νου πριν καν τη γευτείς εικόνες από το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

14:01 1/1/2023 - Πηγή: iPop

Μια εξαιρετική ιδέα που θα λατρέψουν όλοι στο γιορτινό σου τραπέζι: Μοσχάρι με δαμάσκηνα! Ο συνδυασμός μοσχαρίσιου κρέατος με δαμάσκηνα είναι ό,τι πιο γιορτινό μπορείς να σερβίρεις στους καλεσμένους σου. Δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και το μόνο σίγουρο είναι πως θα ικανοποιήσεις τους γευστικούς κάλυκες όλων. Δοκίμασέ το και χαρείτε το, με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν!

Εύκολο χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

που πρέπει να δοκιμάσεις!

Συνταγή για μοσχάρι με δαμάσκηνα: Υλικά2 κουταλιές της σούπας λάδι 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας της επιλογής μας3 λωρίδες μπέικον άψητο κομμένο σε κύβους1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους4 σκελίδες σκόρδο1 πιπεριά 1 ξυλάκι κανέλας4 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι1 δάφνη1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι προσαρμόστε στη γεύση¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι προσαρμόζεται στη γεύση1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο1 φλιτζάνι δαμάσκηναΚολιάντρο ή μαϊντανός για γαρνίρισμα προαιρετικά

Wellington με μοσχάρι στο air fryer: Φτιάξε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή γρήγορα και πιο οικονομικά από ποτέ

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσειςΖεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε το μπέικον, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο κρασί.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα ντομάτας, το μηλόξυδο και τα δαμάσκηνα. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τη δάφνη, ξαναβάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Γαρνίρουμε με κόλιαντρο ή μαϊντανό αν θέλουμε.Καλή απόλαυση!

Αυτά τα φιλετάκια μοσχαριού με σάλτσα κρασιού είναι πιο ζουμερά απ’όσο φαντάζεσαι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μοσχάρι με δαμάσκηνα: Μια συνταγή που με τα αρώματα και τη γλυκύτητά της φέρνει στο νου πριν καν τη γευτείς εικόνες από το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα