Διαμαρτυρία μεταναστών στη Λέσβο: «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι»

09:13 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Διαμαρτυρία μεταναστών πραγματοποιείται στη Λέσβο, με μια ομάδα 400 κυρίως πακιστανικής και αφρικανικής καταγωγής μεταναστών να ζητάει να σταματήσουν οι απελάσεις στην Τουρκία και να αρχίσει η διαδικασία της καταγραφής.

Οι μετανάστες είναι συγκεντρωμένοι στον εξωτερικό χώρο του hot spot στην Μόρια και κάνουν καθιστική διαμαρτυρία, κρατώντας πλακάτ που αναγράφουν: «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι».

Τις τελευταίες 20 μέρες έχει διαφοροποιηθεί η διαδικασία καταγραφής των μεταναστών στην Μόρια από την διαδικασία που ακολουθείται για τους υπόλοιπους πρόσφυγες.

Μετά

την καταγραφή οι μετανάστες συλλαμβάνονται, κρατούνται και μεταφέρονται στα Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας απ’ όπου γίνεται η απέλασή τους στην Τουρκία.

Ένας από τους διαδηλωτές δήλωσε:

«Εργαζόμουν ως δημοσιογράφος στο Πακιστάν, στην πόλη Μουλτάν. Η τοπική μαφία με απείλησε όπως έκανε και με άλλους δημοσιογράφους στην εφημερίδα που δούλευα. Αναγκάστηκα να φύγω. Θέλω να πάω στην Ευρώπη και να προσπαθήσω να φέρω κοντά μου την οικογένεια μου. Αν με γυρίσουν στο Πακιστάν η ζωή μου κινδυνεύει».

Ένας άλλος μετανάστης τόνισε επίσης στις κάμερες:

Είμαι χριστιανός και η ζωή μου κινδυνεύει στο Πακιστάν. Ήρθα στην Ευρώπη γιατί πίστευα ότι θα είμαι ασφαλής. Δυστυχώς έμαθα πως θα μας πάνε πίσω στη Τουρκία. Ζητώ την προστασία από την Ευρώπη και το δικαίωμα να πιστεύω σε όποια θρησκεία θέλω χωρίς να απειλείται η ζωή μου. Στο Πακιστάν όποιος δηλώνει χριστιανός βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του

The post Διαμαρτυρία μεταναστών στη Λέσβο: «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα