Απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων

08:32 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Πλήρη προστασία των κύριων συντάξεων υποσχέθηκε εκ νέου ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ακόμα και σε πιθανή μείωση των επικουρικών, θα προστατευθούν οι μικροί και μικρομεσαίοι συνταξιούχοι.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε την αρνητική στάση του ΔΝΤ όσον αφορά τις εισφορές και σημείωσε πως το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι διαφωνούν σε πολλά σημεία στις διαπραγματεύσεις.

Υπάρχουν ακόμα ανοιχτά

ζητήματα, πρόσθεσε, τονίζοντας πως γίνονται προσπάθειες από πλευράς Κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα.

Μέσα στο Μάρτιο θα γίνει η ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, το οποίο ο Υπουργός εκτιμάει ότι θα υπερψηφιστεί.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας για μια από τις διαφωνίες του με τους Θεσμούς, είπε πως είναι κρίσιμο να είναι αναδιανεμητικός ο χαρακτήρας του συστήματος, ενώ οι Θεσμοί είναι περισσότερο υπέρ του αναλογικού συστήματος.

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο οι λίγοι που έχουν πολλά. Κοινή γραμμή ασφαλιστικού και φορολογικού να ελαφρύνουμε τους φτωχότερους».

Πραξικόπημα της ΕΚΤ, χαρακτήρισε το κλείσιμο των τραπεζών, ενώ μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 ε΄πε πως ο Γ. Βαρουφάκης «έκανε καλό στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης».

«Μετά από την υπογραφή του μνημονίου, απευθυνθήκαμε στον λαό και εκείνος μας εμπιστεύτηκε εκ νέου».

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Γ. Μουζάλα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι: «Όπως καταφέρνουμε να γεφυρώνουμε τις διαφορές μας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έτσι θα τις γεφυρώσουμε και αύριο».

Η Κυβέρνηση θα διατηρήσει την δεδηλωμένη, εκτίμησε, διότι η συγκυβέρνηση έχει ως βάση της λόγους εθνικού συμφέροντος.

Για το ατόπημα του Γ. Μουζάλα είπε: «Ήταν ολίσθημα, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μουζάλας», λέγοντας ότι κανείς δεν έχει κάνει για να προστατευτούν οι πρόσφυγες, ενώ για τις δηλώσεις Μπαλτά είπε πως παραποιήθηκαν: «Είναι η τιμή της Ευρώπης που διακυβεύεται στην Ειδομένη και όχι αυτή της Ελλάδας».

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα