Διακοπές: Κλείσιμο του διακόπτη ή ευκαιρία για ανασυγκρότηση

20:43 20/7/2021 - Πηγή: iPop

Διακοπές: περίοδος πολυήμερης διακοπής της εργασίας (για εργαζόμενο) ή των μαθημάτων (για μαθητή ή σπουδαστή) για ξεκούραση και ψυχαγωγία, που συνδυάζεται συνήθως με ταξίδια αναψυχής

Ορισμός δανεισμένος από το Βικιλεξικό

Οι διακοπές είναι μια περίοδος που περιμένουν όλοι, μικροί-μεγάλοι. Να φύγουν για λίγο από τα συνηθισμένα, από τα καθημερινά, να γνωρίσουν νέα μέρη, νέες εικόνες, να κολυμπήσουν σε όμορφα και ανεξερεύνητα νερά. Να περάσουν χρόνο με τους αγαπημένους τους. Χρόνο πολύτιμο

που μέσα στο 19:00-22:00 που είσαι διαθέσιμος για τους ανθρώπους σου όλο το υπόλοιπο διάστημα δεν είναι αρκετό να τους χορτάσεις. Πώς χορταίνεται ο άνθρωπος ο αγαπημένος άλλωστε. Ποτέ δεν είναι αρκετός ο χρόνος αυτός. Θες και άλλο. Και για να δημιουργήσεις και άλλο ίσως κόψεις από το βραδινό ύπνο για να καταφέρεις να βρεις μια ισορροπία.

Διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μία ημέρα στη ζωή σου

Κομφουκιος

Το 1/3 της ζωής μας το περνάμε στην εργασία μας. Η εργασία είναι ο χώρος όπου παράγουμε έργο και αμειβόμαστε γι αυτό. Το ιδανικό είναι να είμαστε σε μια εργασία όπου κάνουμε αυτό για το οποίο είμαστε πλασμένοι. Γεννηθήκαμε όλοι με ένα χάρισμα ή ένα ταλέντο. Σε άλλους είναι πιο εύκολο να το διακρίνεις και σε άλλους χρειάζεται να σκάψουν αρκετά μέσα τους για να το βρουν.

Αν είχες τόσα χρήματα που δε θα σκεφτόσουν το πώς θα επιβιώσεις με ευκολία εσύ, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου ακόμα, θα ξύπναγες το πρωί και θα πήγαινες σε αυτήν την εργασία που πας σήμερα;

Αν η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι όχι, τότε ίσως θα πρέπει να βρεις το χρόνο να αναθεωρήσεις την κατάσταση που βιώνεις σήμερα. Ίσως οι φετινές διακοπές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να διαθέσεις κάποιο χρόνο στο να κάνεις brainstorming αναλύοντας όλα αυτά τα μοναδικά χαρίσματα που έχεις και κάποιος χρειάζεται πραγματικά εκεί έξω από εσένα. Τα χρειάζεται, θα λάβει αξία από αυτή σου τη γνώση και θέλει να σε πληρώσει για να του το δώσεις.

Διακοπές και δουλειά: Εσύ πώς το διαχειρίζεσαι;

Έφτασε η πολυπόθητη μέρα των διακοπών σου, σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Το τηλέφωνό σου χτυπά συνεχώς και οι ειδοποιήσεις από τα e-mail συνεχίζουν να κουδουνίζουν. Σε αυτήν την περίπτωση πώς θες να συμπεριφερθείς; Θες να βοηθήσεις εκείνους που έμειναν πίσω, χαρίζοντάς τους τον πολύτιμο χρόνο της προσωπικής σου ξεκούρασης; Ενημερώνεις τους πάντες ότι θα έχεις κλειστό το κινητό και υπολογιστή και θα τα πείτε σε δύο εβδομάδες; Αφήνεις ένα τηλέφωνο για ώρα ανάγκης;

Αυτό εξαρτάται εντελώς από εσένα. Αν αισθάνεσαι έναν κόμπο και θες να σπάσεις το τηλέφωνο όταν βλέπεις το τηλέφωνο της εργασίας τότε με κάποιον τρόπο θα πρέπει να χαράξεις τα όριά σου γιατί κάποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό, ή κάποιος θέλει απλά να κάνει του δουλειά του ή να ετοιμάσεις τη στρατηγική για το επόμενο βήμα σου.

Εργάζομαι άρα υπάρχω (;)

Δεν είμαστε το επάγγελμά μας. Είμαστε άνθρωποι που δικαιούμαστε να έχουμε ελεύθερο χρόνο και να τον διαθέτουμε όπως θέλουμε. Ο χρόνος των διακοπών δεν είναι «τεμπελιά» είναι ένα πολύτιμο δώρο που κάνουμε στον εαυτό μας, να καθαρίσει το μυαλό μας από το καθημερινό πρόγραμμα, να μπούμε σε μια φάση χαλάρωσης αλλά και να σχεδιάσουμε την επόμενη κίνηση! Να μας ονειρευτούμε λίγο στην επόμενη κατάσταση που θέλουμε να βρεθούμε. Να δημιουργήσουμε τη στρατηγική μας για να γίνει αυτό.

Έχουμε αξία ούτως ή άλλως. Είτε όντες εργαζόμενοι, είτε όχι. Και η ανάγκη των διακοπών είναι και θα πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και για όλους. Ακόμα και για εκείνους που η ζωή τους είναι η εργασία τους, για εκείνους που λατρεύουν την εργασία αυτή, ίσως μια μέρα δεν υπάρχει και αυτή, δεν ξέρεις τι θα φέρει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας, ας είμαστε προετοιμασμένοι λοιπόν για κάθε πιθανό σενάριο. Και αυτό γίνεται μόνο με έναν τρόπο, αγαπώντας και γνωρίζοντας πραγματικά εμάς. Χωρίς προϋποθέσεις.

Με αγάπη και σεβασμό στον εαυτό μας αλλά και στην εργασία και τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε. Τα όρια και η ισορροπία είναι το κλειδί εδώ, σου εύχομαι καλές διακοπές!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διακοπές: Κλείσιμο του διακόπτη ή ευκαιρία για ανασυγκρότηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα