Δες πως θα επαναφέρεις το… «τεμπέλικο» μυαλό σου

19:27 5/7/2017 - Πηγή: iPop

Αν νώθεις πως τους Καλοκαιρινούς μήνες το μυαλό σου τεμπελιάζει, αν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά και να αποδώσεις τότε σου έχουμε τη λύση!

Μπορεί να ονειρεύεσαι τις διακοπές σου αλλά αν αυτές φαντάζουν μακρινές τότε πρέπει να βρεις κίνητρα για δουλειά γρήγορα! Η αλήθεια είναι πως αν περιμένεις την τέλεια στιγμή για να σου έρθει κάποια έμπνευση, θα περιμένεις για πολύ ακόμα. Πρέπει να «αφυπνίσεις» το μυαλό σου και να το κάνεις άμεσα!

Αν είσαι κολλημένος στο Καλοκαίρι, αν η ζέστη σε έχει «χτυπήσει»

τότε σου έχουμε την λύση να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου.

Προσδιόρισε τι ακριβώς είναι αυτό που σε σταματά

Όταν προσπαθείς να ξεκινήσεις κάτι τι είναι αυτό που σε κάνει να παραιτηθείς; Δώσε προσοχή στους λόγους για τους οποίους είσαι αναβλητικός. Με το να κρατάς τη θέση του παρατηρητή δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα σου.

Δούλεψε με sprint

Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά σημαίνει πως μπορεί να δουλέψεις με χρονικό περιορισμό, δηαδή να θέσεις μια συγκεκριμένη προθεσμία. Έτσι θα πετύχεις μερικές μικρές νίκες. Με τον καθορισμό των στόχων σε συγκεκριμένους και μετρήσιμους θα είσαι σε θέση να δώσεις ένα κίνητρο στον εαυτό σου και στην πρόοδό σου.

Γίνε ανταγωνιστικός με τον εαυτό σου

Πόσες φορές είπες «θα εργαστώ όλο το πρωί για το συγκεκριμένο έργο» και μετά από λίγο κάτι απέσπασε την προσοχή σου και απλά το παράτησες;
Ο εγκέφαλός μας μπορεί να επικεντρωθεί μόνο για 20-40 λεπτά κάθε φορά. Οπότε την επόμενη φορά ρύθμισε έναν χρονοδιακόπτη για 25 λεπτά (χωρίς να αγγίξεις καθόλου το κινητό σου!).
Δούλεψε χωρίς καμία διακοπή και μετά κάνε διάλειμμα. Σήκω, περάτα έξω στον καλοκαιρινό ήλιο.

Εξάλλουν η παραγωγικότητα είναι άσκοπη αν δεν σου επιτρέπει να απολαύσεις τη ζωή!

The post Δες πως θα επαναφέρεις το… «τεμπέλικο» μυαλό σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα