7 πακέτα στήριξης των σεισμόπληκτων της Λέσβου

15:35 5/7/2017 - Πηγή: iPop

Η Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσε επίσημα τα μέτρα που θα ληφθούν για την ενίσχυση και την βοήθεια των σεισμόπληκτων στην Λέσβο. Τα μέτρα στήριξης ανακοινώθηκαν το πρωί δια του στόματος της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον διοικητή του ΟΓΑ Στυλιανού Πλιάκη, παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Καρέλλα.

Το ποσό που θα διατεθεί αναμένεται να ανέλθει στα 14,1 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν σε 300.000 δικαιούχους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ,

συνταξιούχους, προστατευόμενα μέλη τους όπως και σε ανασφάλιστους υπερήλικες.

Τα προγράμματα που ανακοινώθηκαν είναι 7 και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται πακέτα που αφορούν τον κοινωνικό/ιαματικό τουρισμό, την δωρεάν παροχή βιβλίων, δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου, εκδρομικό πρόγραμμα, χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια σε νέους αγρότες. Βέβαια το σημαντικότερο από αυτά τα προγράμματα είναι ένα πακέτο μέτρων στήριξης των αγροτών. Ο λόγος αυτού είναι το γεγονός πως ο αριθμός των πληγέντων αυξήθηκε από τους 932 στους 6.500.

Παράλληλα ο ΟΓΑ ανακοίνωσε την προτεραιότητα στις αιτήσεις των σεισμόπληκτων για τα οικογενειακά επιδόματα και τη χορήγηση στις σεισμόπληκτες πολύτεκνες αγρότισσες του νομού Λέσβου προσαύξηση 50% στο εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται από το Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει από 1.000 ευρώ θα ανέλθει στα 1.500 ευρώ.

Τα μέτρα στήριξης δεν σταματούν εδώ. Η τοπική κοινωνία θα ενισχυθεί μέσω της χορήγησης 6.500 δελτίων κοινωνικού τουρισμού, ειδικά για τους αγρότες της Λέσβου. Προτεραιότητα για τη χορήγηση δελτίων θα δοθεί στους κατοίκους που προέρχονται από τις περιοχές Βρίσα, Πλωμάρι και Πολίχνιτο. Ακόμα, όσων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα δεν θα συμμετάσχουν στην κλήρωση καθώς θα τους δοθεί προτεραιότητα.

The post 7 πακέτα στήριξης των σεισμόπληκτων της Λέσβου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα