Δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά υπάρχουν 4 καλοί λόγοι για να το κάνεις: Πες στο παιδί σου να διαβάζει με τον σκύλο σου!

16:39 30/9/2020 - Πηγή: iPop

Ενώ εκατομμύρια μαθητές σε όλο τον κόσμο καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σχολείου τους online, οι γονείς προσπαθούν να βρουν τρόπους για να είναι όλο αυτό πιο λειτουργικό. Είχες σκεφτεί ποτέ να πεις στο παιδί σου να διαβάζει με τον σκύλο σου; Πιθανότατα η απάντησή σου είναι όχι, αλλά εμείς θα σου δώσουμε 4 καλούς λόγους για να το κάνεις!

Το διάβασμα του παιδιού με τον σκύλο έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τον σκύλο όσο και για το παιδί!

4 λόγοι για να πεις στο παιδί σου να διαβάζει με τον σκύλο σουΘα βελτιωθεί η ικανότητα
ανάγνωσης του παιδιού

Η ανάγνωση σε έναν σκύλο μπορεί να βελτιώσει τις ικανότητες ανάγνωσης, ειδικά την ευχέρεια χρήσης του προφορικού λόγου. Στην πραγματικότητα, αυτή η πρακτική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στους μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου απ’ το σπίτι τους.

Pexels Το παιδί σου θα νιώσει άνεση με την ανάγνωση

Πολλά παιδιά νιώθουν αμηχανία και χαμηλή αυτοπεποίθηση όταν διαβάζουν φωναχτά. Όμως, η παρουσία του σκύλου, με το οποίο το παιδί σου νιώθει ασφάλεια και έχει μεγάλο δέσιμο, θα το κάνει να αισθανθεί ότι βρίσκεται σε ένα safe περιβάλλον.

Σε έρευνες που έγιναν, οι μαθητές ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιο «χαλαρά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση» σχετικά με την ανάγνωση αφού έκαναν εξάσκηση μαζί με τον σκύλο τους.

Τα 5 πράγματα που πρέπει να μάθεις στο παιδί σου για τη χρήση της μάσκας

Θα περάσει καλά ενώ κάνει τα μαθήματά του

Τι καλύτερο απ’ το να συνδυάσει το παιδί σου το διάβασμα με την παρέα με τον σκύλο του; Σε μια μελέτη που έγινε, το 18% των παιδιών ανέφεραν ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο διαβάζοντας με ευχαρίστηση λόγω της παρουσίας του σκύλου τους στον χώρο.

Αυξημένα επίπεδα αυτοπεποίθησης

Η ανάγνωση σε ένα σκυλί έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού γενικά. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη παρατηρήθηκε αυξημένη συμμετοχή σε σχολικές δραστηριότητες και μειωμένη απουσία μαθητών αφού εκείνοι είχαν συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανάγνωσης με σκύλους.

Θέλεις κι άλλους λόγους για να προτείνεις στο παιδί σου να διαβάσει παρέα με το κατοικίδιό σας;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά υπάρχουν 4 καλοί λόγοι για να το κάνεις: Πες στο παιδί σου να διαβάζει με τον σκύλο σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα