«Δεν τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ» ξεκαθαρίζει η Αυστρία

19:55 16/12/2016 - Πηγή: iPop

Την απόψη του πως δεν τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια δηλώσεων του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν. Όπως ξεκαθάρισε ο Κερν είναι «τελείως υπερβολική εξαγγελία από την Άγκυρα μίας πορείας αντιπαράθεσης απέναντι στη Βιέννη λόγω της αυστριακής υποστήριξης σε ένα πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία».

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ο Αυστριακός καγκελάριος αλλά και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών επίσης σημείωσε πως για τη χώρα του δεν

τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και χαρακτήρισε την χώρα «σημαντικό εταίρο».

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας για το προσφυγικό:

«Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, με την καταγγελία της οποίας απειλεί τακτικά η Άγκυρα, δεν θέτει σε μονομερή εκβιασμό την ΕΕ» δήλωσε ο Καγκελάριoς της Αυστρίας και πρόσθεσε «υπάρχουν πολλά που μπορεί να κερδίσει, όπως και πολλά που μπορεί να χάσει κάποιος, και από τις δύο πλευρές».

Θυμίζουμε, πως την Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου αντέδρας με δριμύτητα στο «βέτο» που είχε θέσει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς και ανακοίνωσε πως από τώρα και στο εξής ο ίδιος θα τοποθετείται σε όλα τα επίπεδα εναντίον της Αυστρίας.

The post «Δεν τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ» ξεκαθαρίζει η Αυστρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα