Τα περί «επικοινωνιακού λάθους» διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ: Υπάρχουν ενέργειες που πρέπει να γίνονται γρήγορα

19:35 16/12/2016 - Πηγή: iPop

Στο δημοσίευμα του Spiegel απαντά το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο εστιάζει στην ανάγκη «κάποιες ενέργειες να γίνονται πολύ γρήγορα» έτσι ώστε «να μην μπει σε κίνδυνο η συμφωνία» ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν αναφέρθηκε σε «επικοινωνιακό λάθος».

Όπως υπογραμμίζει το Υπουργείο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όταν ερωτήθηκε γιατί δεν ενημέρωσε τους δανειστές σχετικά με τις παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

δήλωσε πως οι ενέργειες πρέπει να γίνονται πιο γρήγορα.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζουν πως η Κυβέρνηση λειτουργεί και δρα στο πνεύμα της συμφωνίας, αλλά προσθέτουν «θα πρέπει να έχει και την διακριτική ευχέρεια να κυβερνήσει. Ιδιαίτερα σε κάποια θέματα που δεν επηρεάζουν στο παραμικρό τη συμφωνία».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν παραδέχθηκε κανένα «επικοινωνιακό λάθος» κατά την πρωινή συνάντησή που είχε με Γερμανούς βουλευτές, στο Βερολίνο.

Το Υπουργείο υπογραμμίζει:«Η απόφαση να ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ για τα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοί τους, καθώς και διότι από την 1η Ιανουαρίου θα αυξάνονταν αυτόματα ο ΦΠΑ. Η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων ήταν απαραίτητη.Τα χρήματα για τους χαμηλοσυνταξιούχους έπρεπε να δοθούν άμεσα, εντός του 2016, προκειμένου να μην επηρεαστεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2017. Τα χρήματα, δηλαδή, θα εκταμιευθούν από τον προϋπολογισμό του 2016, όπου έχουμε υπεραπόδοση εσόδων και δεν επηρεάζεται το πρωτογενές πλεόνασμα».photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Τα περί «επικοινωνιακού λάθους» διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ: Υπάρχουν ενέργειες που πρέπει να γίνονται γρήγορα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα