«Δεν θα δεχθούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ – Όχι σε νέα μέτρα μετά το 2018»

11:57 7/1/2017 - Πηγή: iPop

«Δεν θα δεχθούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ», διαμήνυσε η Έφη Ατχσιόγλου σε συνέντευξή της αποκλείοντας η Κυβέρνηση να νομοθετήσει νέα μέτρα μετά το 2018.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση θα πει «όχι» στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις, οι οποίες δεν συμβαδίζουν με τον ευρωπαϊκό

κανονισμό. Σ΄αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε η Υπουργός, «δεν θα δεχθούμε τη νομοθέτηση μέτρων λιτότητας για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η ίδια θα επιμείνει προκειμένου να μην αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων, ενώ άφησε ανοιχτή «τη θέση που μπορεί να έχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».

Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα ορθολογικό επιχείρημα που να δικαιολογεί την αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η επαναφορά τους είναι «κεντρικός πυλώνας στον σταθερό στόχο για την προστασία των εργαζομένων και είναι μία θέση που εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές πρακτικές, υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων».

Τέλος, για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η κ. Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα απ’ τους δανειστές.

Για το πρωτογενές πλεονάσματα το 2016 σημείωσε πως είναι εξαιρετικά απίθανο να μην επιτευχθεί. «Ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής («κόφτης») δεν θα ενεργοποιηθεί.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post «Δεν θα δεχθούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ – Όχι σε νέα μέτρα μετά το 2018» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα