Κοινωνικοί λειτουργοί στους συγγενείς της Ρούπα για την επιμέλεια του παιδιού

09:50 7/1/2017 - Πηγή: iPop

Κοινωνικοί λειτουργοί θα επισκεφθούν τους συγγενείς της Ρούπα προκειμένου να κρίνουν εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλεια του 6χρονου γιου της.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί θα επισκεφθούν το οικογενειακό περιβάλλον της Πόλας Ρούπα πιθανώς σήμερα μέσα στο πρωί, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Φραγκίσκο Ραγκούση.

Η επίσκεψη γίνεται έπειτα απ’ το αίτημα

της Ρούπα για να αναλάβουν το παιδί η μητέρα και η αδερφή της.

«Οι κρατικοί λειτουργοί θα διαπιστώσουν αν το περιβάλλον είναι κατάλληλο ώστε ο 6χρονος να μείνει μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της κατηγορούμενης», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Χθες, Παρασκευή, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ήδη δη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. «Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών απ’ την πλευρά της σημείωσε: «Ενεργούμε με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού, δόθηκε άδεια επικοινωνίας σε αδελφή και μητέρα της Πόλας Ρούπα».

The post Κοινωνικοί λειτουργοί στους συγγενείς της Ρούπα για την επιμέλεια του παιδιού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα