Ο Ερντογάν προανήγγειλε τουρκική υπηκοότητα για Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες

10:50 7/1/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, προανήγγειλε ότι θα δοθεί τουρκική υπηκοότητα σε Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε μέρος των Σύρων και των Ιρακινών που διαμένουν στην Τουρκία και θα λάβουν την τουρκική υπηκοότητα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ασχολείται με αυτό το θέμα και, σε αυτό το πλαίσιο, ένα μέρος εξ αυτών (σ.σ. των Σύρων και των Ιρακινών) θα λάβουν την υπηκοότητά μας, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες

Ο

ίδιος πρόσθεσε πως ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι άνθρωποι με πολλά προσόντα, όπως δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί. «Ας τους εκμεταλλευτούμε».

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι είναι προτιμότερο να δοθεί σ’ αυτούς τους ανθρώπους η ευκαιρία να εργαστούν «ως πολίτες, ως παιδιά του έθνους μας», παρά να εργάζονται παράνομα.

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να λάβει το μέτρο αυτό ανά πάσα στιγμή», διευκρίνισε ο Ερντογάν, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς θα δοθεί η υπηκοότητα.

Θυμίζουμε πως στην Τουρκία διαμένουν πάνω από 3 εκατ. πρόσφυγες απ’ τη Συρία και το Ιράκ.

The post Ο Ερντογάν προανήγγειλε τουρκική υπηκοότητα για Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα