«Δεν κρίνω κάποιον που φοράει σαγιονάρες, επομένως δε θέλω να με κρίνουν επειδή φοράω μαντίλα»: Η Fatima Payman γράφει ιστορία ως η πρώτη βουλευτής με χιτζάμπ που εκφωνεί ομιλία στην Βουλή

17:45 7/9/2022 - Πηγή: iPop

Η Fatima Payman γράφει ιστορία στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας καθώς έγινε η πρώτη βουλευτής που φορά χιτζάμπ! Μπορεί διαβάζοντας τη συγκεκριμένη είδηση να νιώθεις ότι η συνθήκη αυτή βρίσκεται πολύ μακριά από εσένα, όμως, πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την συμπερίληψη και την διαφορετικότητα. Ένα βήμα για να μάθουμε να αγκαλιάζουμε και να ακούμε την φωνή των ανθρώπων ακόμα κι αν δεν μοιάζουν με εμάς.

Ανοίγοντας την ομιλία της με έναν παραδοσιακό ισλαμικό χαιρετισμό, Assalaamu Alaykum, που μεταφράζεται σε «Η ειρήνη είναι για όλους», η Payman ευχαρίστησε

όσους υποστήριξαν το ταξίδι της στην πολιτική και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «σε αυτήν την όμορφη χώρα» που προσφέρει σε εκείνη και την οικογένειά της μια καλύτερη ζωή.

Η ιστορία πίσω από το φωτογραφικό έργο “Η εξαφάνιση της γυναίκας” που έχει γίνει viral

Βουλευτής με χιτζάμπ: «Η διαφορά δε θα έπρεπε να αποτελεί βάση αποκλεισμού»

Η πρώτη βουλευτής με χιτζάμπ μίλησε παράλληλα για τις εμπειρίες της από τον ρατσισμό στην Αυστραλία, λέγοντας ότι αρκετές φορές ένιωθε να είναι στο περιθώριο.

«Η πρώτη φορά που ένιωσα έτσι, ήταν στο πανεπιστήμιο όταν ένας νεαρός άνδρας με προσέβαλε για τη μαντίλα που φορούσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρά τις στιγμές που ένιωθε ότι δεν μπορεί να ταιριάξει, η Payman είπε ότι αυτές οι εμπειρίες διαμόρφωσαν την άποψη ότι ο δρόμος προς τα εμπρός είναι η «ανθρωπιστική και αισιόδοξη μετανάστευση» στην Αυστραλία, ενώ ζήτησε να σταματήσει ο φανατισμός, οι διακρίσεις και ο ρατσισμός.

«Πρόκειται για μια χώρα, στην οποία ταξιδεύουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο με την ελπίδα να την αποκαλέσουν κάποια μέρα, σπίτι τους. Η οικογένειά μου κι εγώ είχαμε ακριβώς την ίδια ελπίδα».

«Ενώ κατά καιρούς και ακόμη και σε αυτήν την αίθουσα, η ξενοφοβία έχει σηκώσει το άσχημο κεφάλι της, η αλήθεια είναι ότι ως έθνος χρειαζόμαστε μια ανθρωπιστική και αισιόδοξη μετανάστευση», είπε.

#DoNotTouchMyClothes: Το κίνημα που ξεκίνησαν οι γυναίκες από το Αφγανιστάν ενάντια στην μπούργκα και τους νέους νόμους των Ταλιμπάν

Επιπλέον, η βουλευτής τόνισε πως οραματίζεται ένα έθνος όπου οι Αυστραλοί μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες «ανεξαρτήτως φυλής ή φύλου, ή άλλων χαρακτηριστικών, και ανεξάρτητα από όπου ζουν. Η διαφορά δε θα έπρεπε να αποτελεί βάση αποκλεισμού».

«Δεν κρίνω κάποιον που φοράει σαγιονάρες, επομένως δε θέλω να με κρίνουν επειδή φοράω μαντίλα στο κεφάλι μου. Είμαι τόσο Αυστραλέζα όσο είναι και αυτοί», είχε αναφέρει η νεαρή πριν λίγο καιρό, μιλώντας στο BBC.

Η Fatima γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και είναι κόρη πρόσφυγα που κατέφυγε στην Αυστραλία και είναι το παράδειγμα ανθρώπου που θα έπρεπε να μας εμπνεύσει να γίνουμε καλύτεροι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Δεν κρίνω κάποιον που φοράει σαγιονάρες, επομένως δε θέλω να με κρίνουν επειδή φοράω μαντίλα»: Η Fatima Payman γράφει ιστορία ως η πρώτη βουλευτής με χιτζάμπ που εκφωνεί ομιλία στην Βουλή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν, Fatima Payman, Βουλή,den, Fatima Payman, vouli