Δεν γίνεται να μπει άλλο μαχαίρι στις συντάξεις

22:53 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι δεν υπάρχει περιθώριο να κοπούν κι άλλο οι συντάξεις εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, σε εκδήλωση, όπου παρευρέθηκε για την παρουσίαση του βιβλίου σε τρεις τόμους: «Η οικονομία της αθλιότητας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Η αθλιότητα της οικονομίας του Franz Schultheis» και «Διάλογοι» της Βένιας Δημητρακοπούλου.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε για μια ακόμα φορά πως: «Οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος, καθώς μέσω μιας σύνταξης μπορεί να ζει και να συμπληρώνεται

το εισόδημα μια ολόκληρης οικογένειας».

Πρόσθεσε πως και στις συναντήσεις του με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, τους έκανε γνωστό ότι δεν γίνεται να υπάρξει περαιτέρω μείωση στις συντάξεις. «Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, με αναδιανομή στο μεδούλι, δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «ως υπουργός Οικονομικών έχω καθήκον να υπηρετήσω μια σταθερή οικονομία με αναδιανομή εισοδήματος, μέσω μιας διευρυμένης φορολογικής βάσης».

Τι χρειάζεται για ν΄αλλάξει η κοινωνία; «Η συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων με παρεμβάσεις και απόψεις».

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και ο Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνιζε:«Οι συντάξεις δεν γίνεται να κατέβουν πιο κάτω».

Δείτε εδώ τους πίνακες με τις νέες συντάξεις.

Σημειώνεται πως αύριο, Τρίτη, στις 18:00 στην Ολομέλεια της Βουλής υπάρχει συζήτηση γύρω από το ασφαλιστικό με τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη να εκφράζουν τις θέσεις τους.

Photo: Fragiskos Samsas / SOOC

The post Δεν γίνεται να μπει άλλο μαχαίρι στις συντάξεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα