Είναι επίσημο! Εκτός Μνημονίου η Κύπρος

22:34 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Ανακοινώθηκε κι επίσημα ότι η Κύπρος βγαίνει από το Μνημόνιο τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Χάρης Γεωργιάδης είπε, μεταξύ άλλων, πως, ωστόσο, «οι προκλήσεις παραμένουν και ότι ο στόχος των κυπριακών αρχών είναι η μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι σε έλεγχο και η κυβέρνηση έχει λάβει

τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα».

Όσον αφορά την πορεία της κυπριακής οικονομίας και την οικονομική εξυγίανση, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε:

Η κυπριακή οικονομία τρία χρόνια μετά την ύφεση ανακάμπτει, υπάρχει σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα και αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών και θυσιών των συμπολιτών μας.Δεν έγινε επιβολή νέων φόρων και η οικονομική εξυγίανση επετεύχθη χάρη στην μείωση των δαπανών

Τέλος, ο κ. Γεωργιάσδης έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας πως «η χώρα εφάρμοσε πολιτικές που οδήγησαν σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειώνεται σημαντικά το 2014.

Η σταθεροποίηση της οικονομίας, η έξοδος στις αγορές ήταν οι βασικοί στόχοι της οικονομικής πολιτικής. Σήμερα οι καταθέσεις επιστρέφουν, όπως και τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

Έτσι διαλύεται και το ψεύτικο δίλημμα μεταξύ ανάπτυξης και λιτότητας.
Σε αντίθεση με όσα πστεύονται ότι ο εξορθολογισμός οδηγεί σε ύφεση, η Κύπρος επιστρέφει στην ανάπτυξη και στις αγορές. Δεν θα χρειαστούμε 2 δισ. ευρώ από τον φάκελο της χρηματοδότησης».

The post Είναι επίσημο! Εκτός Μνημονίου η Κύπρος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα