Δεν έρχεσαι εύκολα σε οργασμό; Εξηγείται (και μπορεί να διορθωθεί)!

20:31 1/9/2014 - Πηγή: iPop

Αν δεν έρχεσαι εύκολα σε οργασμό, σίγουρα δεν είσαι η μόνη. Χιλιάδες κοπέλες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, γι΄ αυτό και οι επιστήμονες όλο και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το μυστήριο «οργασμός» (εμείς εδώ καταγράψαμε τα σημάδια εκδήλωσής του). Νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως, δίνοντας μερικά ακόμα στοιχεία: Ο οργασμός μιας γυναίκας σχετίζεται με την ικανότητά της να επικεντρωθεί στο σώμα της και να κατευθύνει τις σκέψεις της με συγκεκριμένο τρόπο.

Οι γυναίκες της μελέτης που ανέφεραν ότι έρχονταν συχνά σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ φαίνεται να ήταν πιο εστιασμένες στις σωματικές αισθήσεις τους κατά τη συνουσία συγκριτικά με τις γυναίκες που είχαν πρόβλημα να έρθουν σε οργασμό, είπαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες στη μελέτη που έφτασαν τακτικά οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή ανέφεραν ότι έχουν περισσότερες ερωτικές σκέψεις όταν είχαν σεξουαλική επαφή, σε σχέση με εκείνες που δεν είχαν τακτικά οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Ωστόσο, και οι δύο ομάδες των γυναικών ανέφεραν ότι έχουν ισόποσες ερωτικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της αυτο-ικανοποίησης, χωρίς οι σύντροφοί τους να είναι παρόντες. Το περίεργο είναι ότι οι γυναίκες που δυσκολεύονταν να έρθουν σε οργασμό, όταν αυνανίζονταν δεν είχαν αντίστοιχη δυσκολία να συγκεντρωθούν σε ερωτικές φαντασιώσεις.

«Οι γυναίκες που δεν είχαν τακτικά οργασμούς κατά τη συνουσία φαίνεται να είχαν δυσκολία να εστιάσουν την προσοχή τους στη χρονική στιγμή της σεξουαλικής επαφής με τους συντρόφους τους. Επίσης, οι ανησυχίες για την εμφάνιση και το βάρος τους μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή κάποιων γυναικών», είπε ο συγγραφέας της μελέτης Pascal De Sutter, καθηγητής στο τμήμα σεξολογίας στο Πανεπιστήμιο του Louvain στο Βέλγιο.

Η μεθοδολογία

Στη μελέτη συμμετείχαν 251 γυναίκες ηλικίας 18 έως 67. Αυτή η ομάδα αποτελούνταν από 176 γυναίκες οι οποίες οριζόταν ως «οργασμική», που σημαίνει ότι είχε τακτικά οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ, και 75 γυναίκες οι οποίες δεν είχαν συχνά οργασμό «που σημαίνει ότι ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες να φτάσουν σε οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή με τους συνττόφους τους».

Όλες οι γυναίκες στη μελέτη ήταν σεξουαλικά ενεργές, «με τη συχνότητα της σεξουαλικής πράξης να κυμαίνεται μεταξύ δύο και 90 φορών το μήνα» έγραψαν οι ερευνητές. Σχεδόν το 90% των γυναικών ήταν ετεροφυλόφιλες.

Οι γυναίκες στη μελέτη απάντησαν ερωτήσεις σχετικά με τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές που συνήθως παίζουν ρόλο στο να είναι σε έρθουν σε οργασμό, τόσο κατά τη διάρκεια του σεξ όσο και της αυτο-ικανοποίησης.

Οι γυναίκες παρουσίαζαν επίσης διαφορές που σχετίζονται με την ηλικία τους, καθώς οι νεότερες γυναίκες ήταν πιο πιθανό να παρουσιάσουν πρόβλημα να φτάσουν σε οργασμό από ό, τι οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, είπε ο δρ Reissing. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό οι νεότερες γυναίκες να μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό φέρνοντας στο μυαλό τους ερωτικές σκέψεις, είπε.

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Sexologies.

The post Δεν έρχεσαι εύκολα σε οργασμό; Εξηγείται (και μπορεί να διορθωθεί)! appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
δυσκολια οργασμου
Τυχαία Θέματα