Έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας: Το σενάριο που εξετάζει η Πυροσβεστική

20:32 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Απαντήσεις ψάχνει η Πυροσβεστική για την τραγωδία στην πλατεία Βικτωρίας, η οποία στοίχισε την ζωή σε μια γυναίκα. Προς το παρόν η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζει το σενάριο η έκρηξη να οφείλεται σε διαφυγή αερίου και πιθανότητα φρέον ψυγείου.

Σύμφωνα με όσα διευκρινίστηκαν, το μαγαζί Everest,

όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη, δεν είχε προπάνιο, ούτε φυσικό αέριο.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια τα ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία της έκρηξης θα εξαχθούν μόνον αφότου ολοκληρωθεί η έρευνα των εμπειρογνωμόνων.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής απ’ τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης έχουν συμπεράνει καταρχάς ότι το δυστύχημα έγινε όσο ο ψυκτικός εκτελούσε εργασίες στο υπόγειο του καταστήματος, όπου και βρίσκονται τα ψυγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός είχε στην κατοχή του φιάλη ασετυλίνης, την οποία χρησιμοποιούσε για το φλόγιστρο, με το οποίο κολλούσε ή έκοβε τους χαλκοσωλήνες στους ψυκτικούς θαλάμους.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί εξετάζουν σοβαρά το ότι δεν είχαν αδειάσει οι σωλήνες απ’ το φρέον, το οποίο μόλις έρχεται σε επαφή με φλόγα διασπάται και μπορεί να προκαλέσει έκρηξη σε μεγάλες ποσότητες.

Αυτός είναι και ο λόγος που όταν ο τεχνικός άναψε το φλόγιστρο, αρχικά εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία του προκάλεσε μάλιστα εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, αλλά τελικά πρόλαβε να φύγει απ’ το υπόγειο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο τεχνικός φώναξε στον κόσμο να απομακρυνθεί απ’ το σημείο και προειδοποίησε για την έκρηξη.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι η Πυροσβεστική έχει ορίσει επιτροπή πραγματογνωμόνων που θα εξετάσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να καταλήξει στο οριστικό πόρισμα.

Διαβάστε ακόμα:

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την τραγωδία στην πλατεία Βικτωρίας- Πλήρη διερεύνηση ανακοίνωσε το Υπ. Εργασίας

Photo: EPA/PANTELIS SAITAS

The post Έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας: Το σενάριο που εξετάζει η Πυροσβεστική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα