Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία μέχρι της 20 Μαρτίου- Δείτε LIVE

14:27 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Τσίπρας και Cazeneuve πραγματοποιούν κοινές δηλώσεις στις 14:00 το μεσημέρι, σχετικά με την συνάντησή τους, με φόντο το κλείσιμο της αξιολόγησης πριν από τις 20 Μαρτίου.

Στο κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και στο τέλος της λιτότητας εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του. Παράλληλα, όπως επίσης και ο ομόλογος του εστίασαν στους δεσμούς Γαλλίας- Ελλάδας

και τόνισαν, πως οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται σε ισχυρούς πολιτιστικούς και κοινές αξίες αλλά και σε αρχές. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για σταθερή συνεργασία για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, ενώ ο Γάλλος Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα του, πως η Ελλάδα θα αποχαιρετήσει την λιτότητα.

«Οι σχέσεις είναι ακόμα πιο στενές γιατί δοκιμάστηκαν σε δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα και το σύνολο της Ευρώπης τόσο όσο κατά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης όσο και της προσφυγικής κρίσης» τόνισε και εξήγησε:

Η στήριξη και το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα ήταν ουσιαστικό. Η Γαλλία στήριξη ενεργά και ουσιαστικά την Ελλάδα τηρώντας μία παράδοση πολύ στενών σχέσεων μεταξύ των λαών μας αλλά κι τηρώντας μία φιλοευρωπαϊκή στάση και πολιτική

Στη συνέχεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε, πως η στιγμή είναι κρίσιμη και εξήγησε, πως καλούμαστε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρώπη που αφορούν και την παρουσία της Ελλάδας στο μέλλον της Ευρώπης, ενώ σημείωσε:

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, η ανάκαμψη της Ελλάδας θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης:

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε, πως βρισκόμαστε σε τελική φάση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσω των συζητήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια και δήλωσε σχετικά με την συνάντηση του με τον Γάλλο Πρωθυπουργό:

Σ’ αυτό το πλαίσιο συνομιλήσαμε για την ανάγκη να δώσουμε νέα δυναμική για τις Γαλλοελληνικές σχέσεις

«Αναδείξαμε τις σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα και συνομιλήσαμε για το πως μπορούν να ενσχηθούν περαιτέρω οι γαλλικές πρωτοβουλίες σ’ αυτό τον τομέα» εξήγησε ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Για τις κρίσιμες εκλογές στην Ευρώπη:

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε σημαντικές χώρες (Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία) για τις οποίες και τόνισε:

Πιστεύω ότι έχουμε ιστορικό χρέος, μεγαλύτερο οι προοδευτικές δυνάμεις, αλλά μιλώντας από την σκοπιά της ευρωπαϊκής ηγεσίας η οποία έχει ευθύνη, έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε την Ευρώπη να διαβεί τον Ρουβίκωνα της λαϊκιστικής ακροδεξιάς

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που δίνουν δυναμική υποστήριξη σε μία αντιλαϊκή δύναμη» είπε.

Αναφερόμενος στη διακήρυξη της Ρώμης ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας την χαρακτήρισε ως «ευκαιρία για να επαναβεβαιώσουμε αυτές τις αρχές» ενώ διαμήνυσε:

Εμείς θέλουμε την ενωμένη Ευρώπη και γι’ αυτό θέτουμε ως κοινωνική προτεραιότητα την κοινωνική Ευρώπη γιατί χωρίς αυτή το εγχείρημα το Ευρωπαικό σύνολο θα βρίσκεται υπό συνεχή αμφισβήτηση. Μ΄αυτή την έννοια θεωρώ πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση με ένα ισχυρό μήνυμα ότι στην χώρα που επιβλήθηκε η πιο σκληρή λιτότητα ξεκινά η αρχή του τέλους αυτής της πολιτικής τελειώνει η μονοκαλλιέργεια της λιτότητας και επιστρέφουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης

«Συμφωνήσαμε πως το ευρωπαϊκό εργασιακό κεκτημένο θα πρέπει να αποκατασταθεί και στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό
για το κρίσιμο θέμα το θέμα των πολλών ταχυτήτων. Εμείς είμαστε αντίθετη στην άποψη της Ευρώπης του σκληρού πυρήνα, μίας Ευρώπης διαιρεμένης με ηγέτες και αρωγούς, μίας Ευρώπης με σκληρό πυρήνα που προχωράει και των υπολοίπων που δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Οι διαφοροποιημένες ταχύτητες θα ενισχύουν την ΕΕ αν είναι ανοικτές προς όλους αλλά θα την αποδυναμώνουν αν είναι ανοικτές σε όρους αποκλεισμών» εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε εστιάζοντας στη Γαλλία:

Δίνει στις άλλες χώρες το παράδειγμα έχοντας πάρει χιλιάδες πρόσφυγες. δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό είχα την ευκαιρία να τονίσω πως η δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του κυπριακού αποτελεί κρίσιμο διακύβευμα για την Ευρώπη συνολικά η Ελλάδα προασπίζει και θα προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα διατηρώντας ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, o όποιος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργός της χώρας για την θερμότατη υποδοχή του αλλά και για την ποιότητα και την ένταση των ανταλλαγών απόψεων.

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Ελλάδα και τόνισε, πως αποτελεί συνέχεια κάποιων άλλων συζητήσεων που έχουν προηγηθεί και αποδεικνύουν πόσο κοντά είναι οι δύο χώρες.

«Είμαι ευτυχής που σήμερα έχω τη δυνατότητα να συζητήσω μαζί σας για θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινής μας ατζέντας
ήθελα να έρθω στην Αθήνα για να υπογραμμίσω την υποστήριξη μας στην Ελλάδα. Η Γαλλία υποστηρίζει και εμπιστεύεται την Ελλάδα, έχουν εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδας να συμμετέχει χρήσιμα στο οικοδόμημα της ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Cazeneuve.

Δείτε LIVE τις κοινές τους δηλώσεις:

The post Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία μέχρι της 20 Μαρτίου- Δείτε LIVE appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα