Το Βερολίνο αρνείται πως απαγορεύει τις εκδηλώσεις των Τούρκων

14:02 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνήθηκε μέσω ανακοίνωσης της την Παρασκευή, πως απαγόρευσε τη διεξαγωγή εκδηλώσεων Τούρκων στη Γερμανία. Σ΄αυτές τις εκδηλώσεις θυμίζουμε, πως επρόκειτο να μιλούσαν οι Τούρκοι υπουργοί, με θέμα το δημοψήφισμα για ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Recep Tayyip Erdoğan.

Αν και η κυβέρνηση

της Γερμανίας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις ομιλίες των Τούρκων Αξιωματούχων θυμίζουμε, πως την Πέμπτη ακυρώθηκε η ομιλία του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία θα πραγματοποιούνταν στο δημαρχείο της πόλης Γκάγκεναου, ενώπιον υποστηρικτών του προέδρου της Τουρκίας.

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Τουρκίας- Γερμανίας:

Οι σχέσεις Τουρκίας- Γερμανίας φαίνεται πως έχουν οδηγηθεί στα άκρα όχι μόνο με το «φρένο» στις ομιλίες αλλά και από νωρίτερα δηλαδή μετά τη σύλληψη του ανταποκριτή της Die Welt, Denise Gioutsel στην Άγκυρα.

Τι είπε ο Çavuşoğlu;

Σε δηλώσεις προέβη ο Çavuşoğlu ο οποίος αναφερόμενος στην σύλληψη του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας, επεσήμανε: «αν κριθεί απαραίτητο, θα απαντήσουμε με κάθε τρόπο.

Ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε και στην ακύρωση των εκδηλώσεων υπογραμμίζοντας:

Η παρεμπόδιση διεξαγωγής εκδηλώσεων στη Γερμανία είναι σημάδι του πόσο πολύ η Γερμανία και η Δύση χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά

Διαβάστε επίσης:

Çavuşoğlu: «Η Γερμανία εμποδίζει την ανάδειξη μιας ισχυρής Τουρκίας»

The post Το Βερολίνο αρνείται πως απαγορεύει τις εκδηλώσεις των Τούρκων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα