Τέταρτη η Ελλάδα στον πίνακα κατάταξης του Δείκτη Εξαθλίωσης

13:04 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Την τέταρτη θέση στον πίνακα κατάταξης του Δείκτη Εξαθλίωσης, τον οποίο δημιουργεί το πρακτορείο Bloomberg, βάσει του πληθωρισμού και των προοπτικών της ανεργίας, φαίνεται πώς κατέχει η χώρα μας για φέτος.

Η Βενεζουέλα διατηρεί τη θέση της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ερχόμενη πρώτη στην κατάταξη του πίνακα, καθώς η ολοένα και αυξανόμενα άσχημη οικονομικά κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δεν την αφήνει να κατέβει από αυτήν την θέση.

Στην αντίπερα όχθη η χώρα με τον

μικρότερο δείκτη εξαθλίωσης είναι η Ταϊλάνδη, χάρη στον τρόπο με τον οποίο οι αρχές υπολογίζουν τα ποσοστά ανεργίας.

Συνολικά η Βενεζουέλα αγγίζει σχεδόν τους 500 πόντους και έρχεται στην πρώτη θέση. Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Νότια Αφρική, με 32,2 πόντους, τρίτη η Αργεντινή με 30.9 και στην τέταρτη θέση ανέρχεται η Ελλάδα, με 23,2, αυξάνοντας το ποσοστό σε σχέση με πέρυσι, που ήταν 22,7.

Πώς δημιουργήθηκε ο δείκτης εξαθλίωσης;

Η δημιουργία του δείκτη εξαθλίωσης ανήκει στον Arthur Okun και αποτελεί έναν δείκτη χαρακτηρισμού της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης μιας χώρας.

Παράλληλα, είναι ένα μέτρο οικονομικής ευημερίας των πολιτών για μια συγκεκριμένη οικονομία και υπολογίζεται με βάση το άθροισμα του ποσοστού ανεργίας και του ποσοστού πληθωρισμού για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αν ο δείκτης είναι υψηλός αυτό δείχνει ότι στη χώρα η οικονομική δραστηριότητα κινείται σε χαμηλά επίπεδα και υψηλά ποσοστά πληθωρισμού, κάτι που στη συνέχεια έχει ως αποτέλεσμα τον στασιμοπληθωρισμό.

Photos: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τέταρτη η Ελλάδα στον πίνακα κατάταξης του Δείκτη Εξαθλίωσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα