Τεράστιες αλλαγές στους φόρους εισοδήματος- Προς παράταση η προστασία των κόκκινων δανείων

20:07 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Κατατέθηκε στους Θεσμούς το σχέδιο για την φορολογία εισοδήματος, έπειτα από την απαίτησή τους για πρόταση και για το φορολογικό προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Tην ίδια στιγμή ο Γ. Σταθάκης συζητάει για παράταση στην προστασία των κόκκινων δανείων πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης, έρχονται μεγάλες αλλαγές στους φόρους εισοδήματος.

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, τουλάχιστον στο 50% θα διαμορφωθεί ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος, ενώ υπήρχαν προτάσεις ακόμα και για πάνω από 60%.

Οι κλίμακες εισοδήματος

δεν έχουν ακόμα καθοριστεί κι από τις παραπάνω αλλαγές θα υπάρχουν έξτρα έσοδα ύψους 290 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο που κατατέθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες γίνεται συζήτηση για παράταση της προστασίας των κόκκινων δανείων πρώτης κατοικίας αλλά και για δάνεια μικρών επιχειρήσεων. Η παράταση αναμένεται να δοθεί μέχρι 15 Μαρτίου 2016.

Μέχρι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών, αυτά τα δάνεια δεν θα μπορούν να πωληθούν σε ξένα funds.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι ελληνικές προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια, αφορούν τους μεγάλους οφειλέτες σε Δημόσιο και τράπεζες, την τροποποίηση του νόμου Δένδια, σχετικά τα επιχειρηματικά δάνεια, αλλά και τον κανονισμό για την μεταβίβαση των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων, στεγαστικών και επιχειρηματικών σε ξένα funds.

The post Τεράστιες αλλαγές στους φόρους εισοδήματος- Προς παράταση η προστασία των κόκκινων δανείων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα