Δανία: Η Βασίλισσα ζητάει συγγνώμη, αλλά δεν μετανιώνει για την απόφασή της

18:31 4/10/2022 - Πηγή: iPop

Πριν από μερικές μέρες η Βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, προχώρησε σε μια πράξη που άφησε άναυδη τόσο την κοινή γνώμη όσο και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η μονάρχης ανακήρυξε ότι θα αφαιρέσει τους τίτλους στα 4 εγγόνια της, παιδιά του νεότερου γιου της, Πρίγκιπα Joachim. Αν και η Βασίλισσα απολογήθηκε γι’ αυτήν την κίνηση, δεν εμφανίστηκε μετανιωμένη.

Αντίθετα υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την γνώμη της. Θεωρεί ότι από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα διαδοχής του θρόνου για τα

παιδιά του μικρότερου γιου της, τα εγγόνια της δικαιούνται μια πιο φυσιολογική ζωή. Κι αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο αν τους αφαιρεθεί ο βασιλικός τίτλος Πρίγκιπα/Πριγκίπισσα. Τόνισε, ωστόσο, θα παραμείνουν αγαπητά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η συγγνώμη της Βασίλισσας της Δανίας

Η Helle von Wildenrath Løvgreen, γραμματέας Τύπου της κόμισσας Αλεξάνδρα, πρώην συζύγου του πρίγκιπα Joachim, είπε ότι η οικογένεια του μικρότερου γιου της Βασίλισσας ήταν «λυπημένη» και «σοκαρισμένη» από την απόφαση, την οποία η αυτού Μεγαλειότης Μαργαρίτα της Δανίας θεωρεί «ως απαραίτητη προστασία για το μέλλον της μοναρχίας στη χώρα».

«Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην απόφασή μου σχετικά με τη μελλοντική χρήση των βασιλικών τίτλων για τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Joachim. Αυτό φυσικά με επηρεάζει», είπε η μονάρχης στη δήλωση της.

«Η απόφασή μου έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό. Έχοντας πλέον κλείσει 50 χρόνια στον θρόνο, είναι φυσικό να κοιτάω πίσω και να κοιτάζω μπροστά. Είναι καθήκον μου και επιθυμία μου ως Βασίλισσα να διασφαλίσω ότι η μοναρχία διαμορφώνεται πάντα σύμφωνα με τους κανόνες κάθε εποχής. Μερικές φορές, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα είναι πάντα δύσκολο να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε η ίδια.

Νέο δράμα για την βασιλική οικογένεια της Δανίας – Γιατί η βασίλισσα Μαργαρίτα αφαίρεσε τους τίτλους από τέσσερα εγγόνια της;

Η Βασίλισσα της Δανίας υποστήριξε ότι κάνοντας κάποιες μικροπροσαρμογές, επιτρέπει στους μακρινούς διαδόχους του θρόνου να ζήσουν μια πιο φυσιολογική ζωή. Παρόμοια κίνηση έχει γίνει κι από άλλες βασιλικές οικογένειες ανά τον κόσμο.

«Η κατοχή ενός βασιλικού τίτλου περιλαμβάνει μια σειρά από δεσμεύσεις και καθήκοντα που, στο μέλλον, θα βαρύνουν λιγότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας», πρόσθεσε.

View this post on Instagram

A post shared by Queen Margrethe II Of Denmark (@thedanishqueen_)

Θα αφαιρεθούν οι τίτλοι και στα υπόλοιπα εγγόνια;

Κανένας υπαινιγμός δεν έγινε για την αφαίρεση των βασιλικών τίτλων κι από τα υπόλοιπα εγγόνια της Βασίλισσας. Ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Φρέντερικ, είναι πρώτος στη σειρά για τον θρόνο. Το μεγαλύτερο παιδί του, ο πρίγκιπας Κρίστιαν, είναι δεύτερος στη σειρά.

Και τα τέσσερα παιδιά του Φρέντερικ θα διατηρήσουν κανονικά τους τίτλους τους. Από την άλλη μεριά αν και από τα παιδιά του Πρίγκιπα Joachim θα αφαιρεθούν οι τίτλοι, η σειρά διαδοχής τους στον θρόνο θα συνεχίσει να υφίσταται.

Η μονάρχης δήλωσε ότι: «Έχω πάρει την απόφασή μου ως βασίλισσα, μητέρα και γιαγιά, αλλά, ως μητέρα και γιαγιά, έχω υποτιμήσει τον βαθμό στον οποίο ο μικρότερος γιος μου και η οικογένειά του αισθάνονται επηρεασμένοι. Αυτή η αντίδραση μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση γι’αυτό και λυπάμαι».

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι τα παιδιά, οι νύφες και τα εγγόνια μου είναι η μεγάλη μου χαρά και περηφάνια. Τώρα ελπίζω ότι ως οικογένεια μπορούμε να βρούμε την ηρεμία και τον δρόμο μας μέσα από αυτήν την κατάσταση.», πρόσθεσε.

Δίκαια ή άδικη αυτή είναι η απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτα, και καθώς φαίνεται αμετάκλητη στην θέση της δύσκολα θα δούμε κάποια αλλαγή ως προς την απόφασή της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δανία: Η Βασίλισσα ζητάει συγγνώμη, αλλά δεν μετανιώνει για την απόφασή της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δανία, Βασίλισσα,dania, vasilissa