Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μόλις 3 υλικά!

17:29 26/11/2020 - Πηγή: iPop

Η χαρά μας όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα δεν περιγράφεται! Αυτή η περίοδος πριν με τις προετοιμασίες αλλά και κατά τη διάρκεια των εορτών είναι απ’ τις αγαπημένες μας του χρόνου! Ένας απ’ τους λόγους είναι φυσικά όλα αυτά τα πεντανόστιμα πράγματα που φτιάχνουμε! Η συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με 3 υλικά θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Πάρε τα υλικά -εάν δεν τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου- φόρεσε την χριστουγεννιάτικη ποδιά σου και ξεκίνα να… πλάθεις κουλουράκια!

Χριστουγεννιάτικα

μπισκότα κουκουβάγια για να φτιάξεις με τα παιδιά

Τα υλικά για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα:2 φλιτζάνια αλατισμένο βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κομμάτια1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσειςΠροαιρετικά: Τρούφα της επιλογής σου! Εμείς βάλαμε πολύχρωμηΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ’ ένα ρηχό ταψάκι.Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Προσθέτουμε μόνο τα 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.Στον πάγκο της κουζίνα βάζουμε λίγο αλεύρι και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας.Ζυμώνουμε για 5 λεπτά με τα χέρια μας και προσθέτουμε ακόμα 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το ζύμωμα.Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και αφράτη και όχι κολλώδης.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.Απλώνουμε τη ζύμη και κόβουμε τα μπισκότα με τα κουπάτ σε σχήματα της επιλογής μας. Εάν δεν έχουμε κουπάτ, μπορούμε να κόψουμε μ’ ένα μαχαίρι προσεκτικά τη ζύμη σε σχήματα της αρεσκείας μας.Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί σε αποστάσεις μεταξύ τους και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσές οι άκρες τους.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη, δουλεύοντάς την σε παρτίδες ώστε να παραμένει η υπόλοιπη στο ψυγείο.Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με τρούφα ή και άλλο topping της επιλογής μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μόλις 3 υλικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα