Χρηστικά tips για να πλύνεις το πάπλωμά σου! Πώς να το κάνεις σωστά χωρίς να το καταστρέψεις

16:20 30/5/2022 - Πηγή: iPop

Το να χώνεσαι κάτω από ένα ζεστό, χνουδωτό πάπλωμα είναι ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσεις. Έρχεται, όμως, η εποχή που σιγά σιγά πρέπει να τα μαζέψουμε και να τα καθαρίσουμε. Τα περισσότερα παπλώματα μπορούν να πλυθούν στο σπίτι, αλλά μερικά έχουν εξωτερικά καλύμματα που απαιτούν στεγνό καθάρισμα. Εάν το πάπλωμα σου πλένεται, αλλά είσαι πρωτάρα σε κάτι τέτοιο, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το πάπλωμά σου;

Πολλά παπλώματα έχουν αφαιρούμενα καλύμματα που μπορούν να πλυθούν, ώστε να καθαρίζεις τους λεκκέδες εύκολα και χωρίς κόπο.

Ένα βαρύ πάπλωμα, όμως, χωρίς αφαιρούμενο κάλυμμα θα πρέπει να πλένεται τουλάχιστον εποχιακά και πιο συχνά εάν επιτρέπεις στο κατοικίδιό σου να ανεβαίνει στο κρεβάτι ή εάν κάποιος στο σπίτι ήταν άρρωστος. Πάντα πρέπει να πλένεις ένα πάπλωμα πριν το αποθηκεύσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σου τραβάει το πάπλωμα κάθε βράδυ; Η μοναδική κίνηση που πρέπει να κάνεις!

Μπορείς να πλύνεις το πάπλωμά σου στο σπίτι;

Τα παπλώματα που γεμίζουν με πούπουλα και τα παπλώματα γεμάτα με συνθετικό πούπουλο, είναι εύκολο να καθαριστούν και να στεγνώσουν στο σπίτι, ειδικά αν έχεις ένα ευρύχωρο πλυντήριο ρούχων. Εάν δεν έχεις πλυντήριο μεγάλης χωρητικότητας, τότε το καθαριστήριο είναι η ιδανική λύση.

Μπορείς, επίσης, να πλύνεις ένα πάπλωμα στο χέρι στη μπανιέρα, αλλά το πάπλωμα θα γίνει πολύ βαρύ και μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να στεγνώσει. Ο καθαρισμός του στο πλυντήριο είναι εύκολος και θα εξοικονομήσεις χρήματα παραλείποντας το στεγνό καθάρισμα.

Πρέπει να αλλάζεις σεντόνια μετά το σεξ κι αν ναι, πόσο συχνά;

Τι θα χρειαστείς;

Για το πάπλωμα με το συνθετικό πούπουλο:

Απορρυπαντικό λεκέδων με ένζυμαΑπορρυπαντικό βαρέως τύπουΒούρτσα με μαλακές τρίχεςΛευκό ξύδιΜάλλινες μπάλες στεγνωτηρίουΠλυντήριοΣτεγνωτήριο ή απλώστρα

Για ένα πάπλωμα από πούπουλα:

Απορρυπαντικό Βούρτσα με μαλακές τρίχεςΠλυντήριο Στεγνωτήριο ή απλώστραΜάλλινες μπάλες στεγνωτηρίουΠώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες;

Ακριβώς όπως θα έκανες με κάθε βρώμικο ρούχο, προεπεξεργάσου τους λεκέδες πριν πλύνεις το πάπλωμα. Η προεπεξεργασία επιτρέπει στο προϊόν να αρχίσει να διασπά τους λεκέδες και να τους χαλαρώνει από τις ίνες, έτσι ώστε το νερό να μπορεί να τους ξεπλύνει.

Απλώστε το πάπλωμα στο κρεβάτι ή σε ένα μεγάλο, καθαρό τραπέζι ή πάγκο, ώστε να βλέπεις εύκολα τυχόν λεκέδες.Τοποθέτησε απορρυπαντικό βαρέως τύπου σε κάθε λεκιασμένη περιοχή.Χρησιμοποίησε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να δουλέψεις καλύτερα το απορρυπαντικό.Γύρισε το πάπλωμα και επανάλαβε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά.Άφησε το προϊόν να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν πλύνεις το πάπλωμα, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Γιατί βγάζουμε το πόδι μας έξω από τα σεντόνια όταν κοιμόμαστε;

«Πώς να πλύνω το πάπλωμα;» Αναλυτικά τα βήματα

Για το πάπλωμα με το συνθετικό πούπουλο:

Ρύθμισε τον κύκλο πλύσης. Μετά την προεπεξεργασία των λεκέδων, επίλεξε τον ήπιο κύκλο και τη ρύθμιση κρύου ή ζεστού νερού στο πλυντήριο. Πρόσθεσε απορρυπαντικό. Πρόσθεσε ξύδι. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι στο συρτάρι του μαλακτικού.Πλύνε το πάπλωμα. Πλύνε το μόνο του για να αποφύγεις το υπερβολικό τσαλάκωμα και το χνούδι από άλλα υφάσματα. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, αφαίρεσε το πάπλωμα.Στέγνωσε το πάπλωμα. Τοποθέτησε το πάπλωμα σε ένα αυτόματο στεγνωτήριο με μερικές μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου. Οι μπάλες στεγνωτηρίου θα βοηθήσουν να αφρατέψει. Στεγνώστε το πάπλωμα σε μέτρια προς χαμηλή ένταση. Μπορείς, επίσης, να το απλώσεις εάν δεν έχει στεγνωτήριο.

Για ένα πάπλωμα από πούπουλα:

Το πούπουλο σε ένα πάπλωμα είναι λίγο ιδιαίτερα, γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τα βήματα.

Ρύθμισε τον κύκλο πλύσης. Επίλεξε τη ρύθμιση ήπιου κύκλου και κρύου νερού σε πλυντήριο μεγάλης χωρητικότητας.Πρόσθεσε απορρυπαντικό. Μην χρησιμοποιήσεις κανένα είδος μαλακτικού. Πλύνε το πάπλωμα μόνο του για να αποφύγεις το υπερβολικό τσαλάκωμα ή το χνούδι.Ξέπλυμα. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος, πρόσθεσε έναν δεύτερο κύκλο ξεβγάλματος για να διασφαλίσεις ότι όλα τα υπολείμματα απορρυπαντικού έχουν αφαιρεθεί. Στέγνωσε το πάπλωμα. Τοποθέτησε το πάπλωμα σε ένα αυτόματο στεγνωτήριο με πολλές μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου. Στέγνωσέ το σε χαμηλή ένταση. Εάν δεν έχεις στεγνωτήριο, μπορείς να το απλώσεις.

Tips για ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ!

Συμβουλές για να διατηρείς το πάπλωμα σου καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημαΧρησιμοποίησε ένα αφαιρούμενο κάλυμμα στο πάπλωμα σου ώστε να το πλένεις τακτικά.Γύριζε συχνά το πάπλωμα για να αφήσεις την παγιδευμένη υγρασία να στεγνώσει καλά μετά από κάθε χρήση.Χρησιμοποίησε ένα σπρέι ώστε να ανανεώνεις την φρεσκάδα του.Απόφυγε να τρως ή να πίνεις στο κρεβάτι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χρηστικά tips για να πλύνεις το πάπλωμά σου! Πώς να το κάνεις σωστά χωρίς να το καταστρέψεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα