Οι νικητές της Eurovision πουλούν το τρόπαιό τους και μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής

14:22 30/5/2022 - Πηγή: iPop

Οι νικητές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, «Kalush Orchestra», συγκέντρωσαν 900.000 δολάρια για τον πόλεμο της Ουκρανίας, πουλώντας το τρόπαιό τους.

Η ιστορική στιγμή που το γκρουπ κέρδισε τη Eurovision με τη συμμετοχή του «Stefania» ήταν συγκινητική για τους θεατές σε όλο τον κόσμο. Οι «Kalush Orchestra» συγκέντρωσαν 631 βαθμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους προήλθαν από την ψηφοφορία

του κοινού σε μια εκπληκτική ένδειξη αλληλεγγύης από την Ευρώπη, μετά τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Τώρα, το συγκρότημα έχει κάνει τη νίκη του ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Eurovision 2022: Η συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι «Not The Same» του Sheldon Riley

Οι νικητές της Eurovision πούλησαν το τρόπαιό τους για έναν καλό σκοπό

Την Κυριακή, 29/5, το τρόπαιο του συγκροτήματος δημοπρατήθηκε μέσω Facebook από τον Ουκρανό παρουσιαστή Serhiy Prytula.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, ο Prytula ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα drone PD-2, που περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου εδάφους, για τον στρατό της Ουκρανίας.

Ο frontman των «Kalush Orchestra», Oleg Psyuk, πούλησε επίσης το θρυλικό, πλέον, ροζ καπέλο του σε μια κλήρωση.

Hey, Europe! You helped Ukraine get the @Eurovision victory.
And now you can help us win the big victory over russian occupiers! #KalushOrchestra pink hat can be yours for 5€ only! All donations go to support Army!
To join the raffle, donate here
https://t.co/fJrMY4T6di pic.twitter.com/Agiif0Pp5D

— Serhiy Prytula (@serhiyprytula) May 25, 2022

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, μήνες μετά τη ρωσική εισβολή, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είδε τη νίκη της Eurovision ως ένδειξη ελπίδας.

Μετά τον διαγωνισμό, ανέφερε σε μια  ανάρτηση στο Telegram ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι η Μαουρίπολη θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τη Eurovision το επόμενο έτος, ως μια «ελεύθερη, ειρηνική» πόλη.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε για τη νίκη, «Kalush Orchestra», και όλους όσους μας ψήφισαν. Είμαι βέβαιος ότι η νίκη μας στη μάχη με τον εχθρό δεν είναι μακριά. Δόξα στην Ουκρανία!».

Όταν τη μία μέρα πας για δουλειά και την άλλη μάχεσαι για την πατρίδα… Αυτός ο πόλεμος σε αφορά

Τις τελευταίες ημέρες, ο ουκρανικός στρατός μάχεται σκληρά για να συγκρατήσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να καταλάβει την πόλη Sievierodonetsk, υπομένοντας μια επίθεση από το βαρύ πυροβολικό του εχθρού.

Η Ρωσία εξακολουθεί να περιγράφει την επίθεση ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», με σκοπό να «προστατεύσει» την Ουκρανία από τον φασισμό.

Τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν ότι περισσότεροι από 4.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε για πρώτη φορά στην Ουκρανία. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει 261 παιδιά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι νικητές της Eurovision πουλούν το τρόπαιό τους και μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα