Χούμους σε αραβικές πίτες με λαχανικά ή κοτόπουλο

10:54 9/12/2019 - Πηγή: iPop

Χούμους σε αραβικές πίτες με λαχανικά ή κοτόπουλο, ένα τέλειο υγιεινό πρωινό, αλλά και σνακ για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά!

Τι θα χρειαστείς για το χούμους σε αραβικές πίτες;Ρεβίθια χωρίς φλοιό, άβραστα1,5 λίτρο νερό1 κ.γ. αλάτιΧυμό λεμονιού από 1-2 λεμόνια (ανάλογα την αρέσκεια μας)Ξύσμα από 1 λεμόνι100 γρ. ταχίνι1 κ.γ. κοφτό κύμινο σε σκόνη1 κ.γ. αλάτιΜπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)1 κ.γ. πάπρικα150
ml ελαιόλαδοΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή;Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία έχουμε βάλει 1,5 λίτρο νερό, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα.Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ (κρατώντας το νερό) και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιούμε με τα μαχαίρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.Δες την υπόλοιπη συνταγή στο run247.gr…Δες κι αυτή τη συνταγή:

Taquitos με χούμους και αβοκάντο για κάθε ώρα της ημέρας

Το άρθρο Χούμους σε αραβικές πίτες με λαχανικά ή κοτόπουλο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα