Χωριστές διακοπές δε σημαίνει χωρισμός και ίσως φέτος είναι αυτές που χρειάζεσαι!

17:13 7/6/2022 - Πηγή: iPop

Πώς σου φαίνεται το ενδεχόμενο «χωριστές διακοπές»; Φαντάζομαι ότι αν μιλήσεις για κάτι τέτοιο στις προηγούμενες γενιές θα έχεις δεχτείς φυσικά αντιδράσεις. Τα 50+ στην πλειοψηφία τους δεν μπορούσαν να δεχτούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το ζευγάρι δε χωρίζει ποτέ, είναι συνεχώς μαζί, στις εξόδους, στην καθημερινότητα, στις διακοπές, σε όλα. Εμείς οι νεότερες γενιές, έχουμε καταφέρει να μην είμαστε συνεχώς κολλημένοι ο ένας με τον άλλο και αυτός ο χώρος να αναπνεύσεις νομίζω ότι δίνει ζωή στα ζευγάρια. Όταν για παράδειγμα η σχέση μας πάει πολύ καλά σε όλους τους τομείς αλλά στις διακοπές θέλουμε

άλλα πράγματα, τι κάνουμε;

Χωριστές διακοπές, γιατί:

Οι διακοπές είναι ιερές! Είναι μια ανάπαυλα μετά από έναν μακρύ χειμώνα. Θες να πας κάπου να λιώσεις, να ξεκουραστείς, να αδειάσει το μυαλό σου και να μην σκέφτεσαι τίποτα. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να πάνε στις διακοπές τους και να τρέχουν από παραλία σε παραλία και από κλαμπ σε κλαμπ. Και αυτός δεν είναι για όλους ένας τρόπος για να ξεκουραστείς, ειδικά αν έχεις φάει με το κουτάλι ένα δύσκολο χειμώνα.

Ξεκινάτε λοιπόν για το ταξίδι σας και ενώ εσύ το μόνο που θες είναι να λιώνεις από τις 10 το πρωί μέχρι το ηλιβασίλεμα στην ξαπλώστρα ο άνθρωπός σου , θέλει να δει και τις 5 τέλειες παραλίες του νησιού, να δείτε αξιοθέατα, να φάτε σε όλες τις ταβέρνες και το βράδυ να κάνετε ανελέητο κλαμπινγκ. Αυτό μοιάζει με εφιάλτη για τον τύπο που θέλει να παντρευτεί μια ξαπλώστρα.

Τα τινά είναι δύο. Είτε ξεκαθαρίζετε τις μέρες εξαρχής, δηλαδή να πείτε ότι χαλαρώνουμε 3-4 μέρες στις ξαπλώστρες ώστε να φύγει η πολλή κούραση και συνεχίζουμε το υπόλοιπο των διακοπών με πιο ενθουσιώδη διάθεση είτε αν δεν μπορείτε να βρείτε ισορροπία ίσως πρέπει να μπει το κεφάλαιο χωριστές διακοπές στο τραπέζι.

Unsplash

Πώς να περάσω καλά ακόμα και με τον ίδιο μου τον εαυτό στις διακοπές

Μήπως δεν με θέλεις;

Μήπως το γεγονός ότι δεν θες να κάνουμε μαζί διακοπές σημαίνει ότι δε με θες; Αυτές θεωρώ ότι είναι κάποιες ανασφάλειες που έχουμε συχνά οι άνθρωποι και το γυρνάμε πάντα σε εμάς το θέμα ενώ είναι ξεκάθαρα θέμα αναγκών. Δικών μας και του ανθρώπου μας. Μπορεί σε μια φάση της ζωής μας να έχουμε διαφορετικές ανάγκες και είναι πολύ φυσιολογικό κάτι τέτοιο να συμβαίνει.

Το ότι έχω ανάγκη για ξεκούραση ενώ εσύ έχεις ανάγκη για ξεφάντωμα δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε ο ένας τον άλλο. Και μπορεί οι σχέσεις που μεγαλώσαμε να ήταν έτσι δομημένες με πολλά πράγματα να θεωρούνται δεδομένα, από τις κοινές διακοπές και τις κοινές ανάγκες αλλά, αυτό το μοτίβο δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Δεν σημαίνει ότι καπελώνοντας τις δικές μας ανάγκες είμαστε ταυτόχρονα και πρότυπο συντρόφου.

Γιατί όλα αυτά κάποτε βγαίνουν στην επιφάνεια με άσχημο τρόπο. Με ψυχοσωματικά, με αυτοάνοσα, με αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία. Οι καταπιεσμένες ανάγκες και τα θέλω, η ανάγκη να θέλουμε τα ίδια, με το στανιό και φυσικά το κερασάκι της τούρτας για το «τι θα πει ο κόσμος».

Πώς να το πάρω απόφαση

Πρώτα πρέπει να ξέρεις εσύ τι θέλεις. Σε τι μουντ σε βρίσκει αυτό το καλοκαίρι και πώς θες να είσαι όταν τελειώσουν οι διακοπές σου φέτος. Πώς σε φαντάζεσαι να είσαι όταν θα επιστρέφεις στη δουλειά μετά από αυτές. Αν θες κλαμπ και ξέφρενο πάρτι ξεκαθάρισέ το στη σχέση σου, αν θες ξεκούραση και λιώσιμο σε μια ξαπλώστρα, επίσης. Αν θες μια ισορροπία κάπου ανάμεσα, συζήτησέ το.

Αν μπορείτε να βρεθείτε κάπου στη μέση προχωρήστε μαζί, αν όχι, πάρε μια φίλη ή ένα φίλο που έχετε την ίδια ανάγκη αυτό το καλοκαίρι και κάνε μαζί τους διακοπές, μην καλουπώνεσαι σε στερεότυπα και μην πιέζεσαι. Συζήτησε και ξεκαθάρισε τις ανάγκες και τα θέλω σου και το ίδιο να θες να κάνει και ο άνθρωπός σου. Μια σχέση αξίζει όταν και οι δύο είναι ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους και δεν καταπιέζονται.

«Οι ζωές των άλλων». Όταν ξεχνάμε ότι ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής μας είμαστε εμείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χωριστές διακοπές δε σημαίνει χωρισμός και ίσως φέτος είναι αυτές που χρειάζεσαι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα