«Ο Λύτρας της έβγαλε τα μαλλιά μαζί με το δέρμα» – Θεωρείται βέβαιο ότι είχαν προηγηθεί άλλες μορφές βίας – Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό της

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ’ ομολογία τέλεσε. Ανακρίτρια και εισαγγελέας, έκριναν ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Έλαβαν υπόψη ότι ο κ. Λύτρας ομολόγησε την βίαιη πράξη του, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη.

Ρόλο έπαιξε και η κατάθεση του θύματος, ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και την κατάθεση της πρώην συζύγου του δικηγόρου η οποία τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, ωστόσο όταν έγινε η

δίκη αυτή ανακάλεσε.

«Είχε προηγηθεί λεκτική, ψυχολογική, κρυφή βία»

Ειδικοί ωστόσο θεωρούν ότι για να φτάσει κάποιος στο σημείο να ασκήσει σωματική βία, σίγουρα έχει ασκήσει πριν, άλλες μορφές βίας.

«Ένας άνθρωπος που είναι βίαιος και γίνεται κακοποιητής, για να μιλήσουμε για θεραπεία, πάει να πει ότι χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος γιατί από πίσω υπάρχει ένα τραύμα το οποίο είναι βαθύ. Δεν είναι μια παρορμητική συμπεριφορά, δε συνέβη ξαφνικά, από πίσω πάει να πει ότι έχω οικειοποιηθεί τη βία», είπε στο MEGA, η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

«Κάθε περίπτωση είναι μοναδική, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκοτάδια κουβαλάει ο καθένας. Δεν είναι απλή η θεραπεία σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει καταγράψει τη βία σαν τρόπο διαφυγής και λειτουργίας. Τις περισσότερες φορές, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αναγνωρίσω ότι έχω αυτήν τη διαταραχή και αυτό το τραύμα, να αναγνωρίσω ότι τελικά είναι πρόβλημα και δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί απλά να διορθωθεί και εφόσον μπω και αποφασίσω συνειδητά να ακολουθήσω μια θεραπευτική διαδικασία, ανάλογα θα πρέπει να κατανοήσω ότι θα πρέπει να λειτουργεί αυτή η θεραπεία σε δύο επίπεδα», τόνισε η ψυχολόγος.

«Κάθε περίπτωση είναι μοναδική, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκοτάδια κουβαλάει ο καθένας»

«Μιλάμε για ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, για μια πολύ βαθιά θεραπεία διότι είναι μια συμπεριφορά που από πίσω κρύβει βαθύ, χρόνιο τραύμα. Για να φτάσει στο σημείο της σωματικής βίας, σίγουρα θα έχει προηγηθεί λεκτική, ψυχολογική, κρυφή βία. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για μία μεμονωμένη περίπτωση. Η βία λειτουργεί κλιμακωτά. Σίγουρα θα έχουν προηγηθεί και άλλες μορφές βίας», σημείωσε η κ. Κανδαράκη.

«Υπέρμετρη η ζήλια του – Της έβγαλε τα μαλλιά μαζί με το δέρμα»

Για υπέρμετρη ζήλια του Απόστολου Λύτρα προς τη σύζυγό του, έκανε λόγο ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κύριος Μπαλάσκας αποκάλυψε πως εντοπίστηκαν τούφες από τα μαλλιά της συζύγου του κύριου Λύτρα μαζί με… δέρμα, ενδεικτικό της μανίας της επίθεσης του ποινικολόγου κατά της συζύγου του.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα χτυπήματα του Απόστολου Λύτρα προς τη σύζυγό του θα μπορούσαν ακόμα να αποβούν και μοιραία ενώ η γυναίκα ήταν σε εξαιρετικά κακή κατάσταση όταν έφτασαν στο νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο Λύτρας, – Θεωρείται,o lytras, – theoreitai