Χώρισες; Δες την θετική πλευρά!

16:58 1/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο πόνος της απόρριψης είναι έντονος όταν κάποιος ανακαλύπτει ότι κάποιος που αγαπούσε πολύ, δεν είναι πλέον σε θέση να το ανταποδώσει. Ωστόσο, κάθε άνθρωπος θα αντιμετωπίσει τον χωρισμό με τον χρόνο. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι μέσα από έναν χωρισμό υπάρχει πάντα και μία θετική πλευρά.

Η αυτοκριτική, είναι μία διαδικασία που παρατείνει και συγχέει τη διαδικασία της θλίψης.

Αντί της αυτοκριτικής, επέλεξε να χρησιμοποιήσεις τον χωρισμό ώστε να ωριμάσεις και να μάθεις καλύτερα τι αναζητάς (και να προσέξεις) την επόμενη φορά.

Παρακάτω τι μπορείς να κάνεις!

Εξέτασε ποιος

είσαι, ανεξαρτήτως από αυτή τη σχέση.

Ίσως έχασες τον εαυτό σου όσο ήσουν με τον πρώην σου. Ποια ήσουν πριν από αυτό το άτομο που ήρθε στη ζωή σου; Επίσης, σκέψου ποια θες να είσαι.

Χρησιμοποίησε το οδυνηρό τέλος μιας σχέσης ως έναν τρόπο για να γίνεις περισσότερο το άτομο που θες να είσαι, όχι ως μια ευκαιρία για αυτοκαταστροφή.

Κατέγραψε τα ενδιαφέροντά σου. Βάλε βραχυπρόθεσμους στόχους που θα ελέγχεις κάθε μέρα και μακροπρόθεσμους στόχους τους οποίους επιθυμείς να πετύχεις σε έξι μήνες, ένα χρόνο, πέντε χρόνια.

Σκέψου αν οι προσδοκίες σου δεν είναι ρεαλιστικές

Για πολλούς, η κοινωνία έχει προωθήσει την ιδέα ότι η αγάπη και ο ρομαντισμός έρχονται εύκολα.

Εάν όχι, οι άνθρωποι κατηγορούν τον εαυτό τους ότι δεν πληρούν ένα πρότυπο που φαίνεται εύκολο να επιτευχθεί για τους άλλους. Στον πραγματικό κόσμο, κάθε φορά που χωρίζουμε, ανακαλύπτουμε περισσότερα για τους εαυτούς μας και μαθαίνουμε περισσότερα για αυτά που χρειαζόμαστε.

Κάθε φορά που κριτικάρεις τον εαυτό σου, σκέψου την ιδέα ότι δεν είσαι εντελώς λάθος, αλλά σκεπτόμενος έτσι, ίσως να δημιουργήσεις την εντύπωση για μια μη ρεαλιστική προσδοκία ότι η αγάπη θα πρέπει να έρθει γρήγορα και χωρίς εμπόδια.

Σκέψου τι έχεις μάθει από τον πρώην σου

Κάθε αποτυχημένη σχέση είναι μια ευκαιρία – όχι για αυτοκαταστροφή, αλλά για να κάνεις τον απολογισμό αυτού που έμαθες για τον εαυτό σου.

Εάν μαθαίνεις από τα λάθη σου, θα γίνεις καλύτερος και θα είναι πολύ πιθανότερο να βρεις έναν κατάλληλο μακροχρόνιο σύντροφο.

Σκέψου πώς θα αισθανθείς για τον χωρισμό σου σε 15 χρόνια

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψεις αυτή τη στιγμή, αλλά πιθανότατα θα έρθει μια μέρα όπου δεν θα σκέφτεσαι τόσο πολύ αυτή την τρέχουσα απώλεια.

Στην πραγματικότητα, στο μέλλον μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να γελάσεις με μερικά από αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.

Πίστεψε με ότι αν συνεχίσεις να μεγαλώνεις και να μαθαίνεις, θα βρεις κάποιον κατάλληλο τελικά.

The post Χώρισες; Δες την θετική πλευρά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χώρισες Δες,chorises des