Οι πιο σωστές απαντήσεις που πρέπει να δώσεις στα παιδιά σου

14:25 1/5/2017 - Πηγή: iPop

Μερικές φορές τα παιδιά σας, κάνουν ερωτήσεις που σας αφήνουν να αναρωτιέστε αν πρέπει να γελάσετε ή να κλάψετε. Αλλά για το παιδί σας, είναι σημαντικό να μάθουν την απάντηση. Παρακάτω οι πιο σωστές απαντήσεις που πρέπει να δώσετε στα παιδιά σας.

Από που ήρθα;

Να είστε ειλικρινείς, αλλά μην μπείτε σε πολλές λεπτομέρειες.
«Όταν οι άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον, φιλιούνται και αγκαλιάζονται, ο μπαμπάς δίνει στην μαμά τα κύτταρα του, ενώ μαζί με τη μαμά, ένα μωρό αρχίζει να αναπτύσσεται στην κοιλιά της, είναι μικρό και κολυμπά σαν ψάρι μέσα στη μαμά, μεγαλώνει και μια μέρα επειδή

δεν έμεινε χώρος μέσα στη μαμά, γεννήθηκε.Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να ενημερωθούν για τις έννοιες των σπερματοζωαρίων και των ωαρίων».

Γιατί τα αγόρια είναι διαφορετικά από τα κορίτσια εκεί χαμηλά;

Προσπαθήστε να τους πείτε γι ‘αυτό χωρίς να έχετε αμηχανία και θυμηθείτε ότι το ενδιαφέρον ενός παιδιού για τα γεννητικά όργανα είναι απολύτως φυσικό.
«Οι διαφορές υπάρχουν για να γεννηθούν τα παιδιά, ένα αγόρι έχει ένα πέος και δύο όρχεις, ένα κορίτσι έχει έναν κόλπο και μια μήτρα. Τα παιδιά θα ερωτευτούν, θα θέλουν να έχουν παιδιά, θα ενώνονται σαν κομμάτια παζλ και μετά θα γεννιέται ένα νέο παιδί».

Θα παντρευτώ την μαμά όταν μεγαλώσω;

Σχεδόν όλα τα παιδιά αρχίζουν να ρωτούν αυτή την ερώτηση όταν αρχίζουν να αισθάνονται προσέλκυση για το αντίθετο φύλο. Μην πείτε απλά όχι.
«Ο καθένας έχει το ρόλο του στην οικογένεια. Η αδελφή σου δεν μπορεί να γίνει μπαμπάς και ο μπαμπάς σου δεν μπορεί να γίνει γιαγιά. Και δεν μπορείς να γίνεις σύζυγος της μαμάς σου. Όταν μεγαλώνεις, η μαμά σου θα είναι ήδη παλιά. Μπορείς ακόμα να την αγαπάς και να την φροντίζεις, αλλά θα θες να παντρευτείς κάποιον άλλον – κάποιον νεαρό και όμορφο. Θα αγαπήσει ο ένας τον άλλον και θα έχετε τα δικά σας παιδιά».

Γιατί τσακώνεστε;

Τα παιδιά υποσυνείδητα αισθάνονται ένοχοι όταν τσακώνονται οι γονείς τους. Είναι σημαντικό για το παιδί σας να καταλάβει ότι δεν είναι δικό του λάθος.
«Οι άνθρωποι τσακώνονται γιατί δεν συμφωνούν πάντα με τις απόψεις του άλλου, αλλά πάντα τα βρίσκουν γιατί αγαπάνε ο ένας τον άλλον».

Γιατί είναι τόσο χοντρή αυτή η κυρία;

Μη εναντιώσεις το παιδί σου εάν επισύρει την προσοχή του, σε ασυνήθιστους ανθρώπους σε δημόσιο χώρο, καθώς αυτό οδηγεί στο σχηματισμό μισαλλοδοξίας.
«Ο καθένας είναι διαφορετικός, οι άνθρωποι μπορεί να είναι ψηλοί, κοντοί, χοντροί και αδύνατοι, μερικές φορές οι άνθρωποι φαίνονται διαφορετικοί επειδή είναι άρρωστοι».

Ποιόν αγαπάς πιο πολύ, εμένα ή την αδερφή μου;

Τα αδέλφια αγωνίζονται πάντα για την αγάπη των γονιών τους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα παιδί ως παράδειγμα για τα αδέλφια του και τις αδελφές του ή να του πείτε ότι αγαπάτε ένα περισσότερο, επειδή είναι πιο επιτυχημένο στο σχολείο.
«Είσαι διαφορετικός και η αγάπη μας για όλους σας εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά σας αγαπάμε όλους εσάς εξίσου, όπως αγαπάτε τη μαμά και τον μπαμπά το ίδιο».

Θα με πονέσει ο γιατρός;

Εξηγήστε στο παιδί σας ότι η εξέταση είναι απαραίτητη. Μην τους αποκαλείτε ποτέ δειλούς.
«Ο γιατρός δεν θέλει να σας βλάψει, η δουλειά του είναι να καταπολεμήσει τα μικρόβια και τις ασθένειες, ίσως να είναι λίγο οδυνηρή, αλλά χωρίς αυτό δεν θα γίνετε καλύτερα».

Θα πεθάνω; Εσύ;

Μην λέτε ψέματα στα παιδιά σας για το θάνατο. Μπορούν να δεχτούν την αλήθεια.
«Οι άνθρωποι, τα ζώα και ακόμη και τα λουλούδια όλα πεθαίνουν μια μέρα, είναι ένας νόμος της φύσης, σημαίνει ότι υπάρχει χώρος στον κόσμο για όλους όσους γεννιούνται, θα πεθάνουμε μια μέρα, αλλά όχι σύντομα. Θα έχετε τα δικά σας παιδιά, θα γεράσετε και στη συνέχεια θα φύγετε Αλλά θα ζήσετε μια θαυμάσια ζωή γεμάτη περιπέτειες και ανακαλύψεις».

Γιατί με αφήνεις για να πας να δουλέψεις;

Εξηγήστε ότι η δουλειά σας είναι κάτι που πρέπει να κάνετε.
«Δεν θέλω να σας αφήσω, αλλά πρέπει να πάω, και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι ‘αυτό.Η δουλειά είναι πολύ σημαντική.Αλλά θυμηθείτε ότι θα επιστρέψω απόψε και θα είμαστε τόσο χαρούμενοι».

Αν με φάει το τέρας κάτω από το κρεβάτι;

Πάρτε σοβαρά τους φόβους του παιδιού σας και σκεφτείτε πώς να μετατρέψετε τα κακά πράγματα σε καλά μαζί.
«Πες μου για το τέρας, ξέρατε ότι τα τέρατα φοβούνται πολύ τα μαγικά ξόρκια, ας δούμε το ένα από αυτά μαζί, και δεν είναι απλώς ένα παλιό τηλεχειριστήριο, βλέπετε αυτό το μυστικό κουμπί; Το τέρας εξαφανίζεται. Ας κρατήσουμε το τηλεχειριστήριο δίπλα στο κρεβάτι σας».

The post Οι πιο σωστές απαντήσεις που πρέπει να δώσεις στα παιδιά σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα