Χωρίς θεραπεία οι καρκινοπαθείς

20:11 11/1/2016 - Πηγή: iPop

Δεν μπήκε καλά καλά το 2016 και τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία ξεκίνησαν και πάλι με την κατάσταση να είναι σε δραματικά επίπεδα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας καταγγέλλει πως οι καρκινοπαθείς είναι χωρίς θεραπεία λόγων της έλλειψης φαρμάκων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ κάνει καταγγελίες ότι δέκα άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο έμειναν σήμερα, Δευτέρα, χωρίς θεραπεία στο νοσοκομείο «Λαϊκό».

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ τονίζει:

«Σήμερα στο νοσοκομείο «Λαϊκό», παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και δεκάδες

καρκινοπαθείς δεν έκαναν την προγραμματισμένη θεραπεία τους. Επίσης ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία όπως για παράδειγμα το νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός», από το οποίο σήμερα έλειπαν 4 αντιρετροϊκά φάρμακα. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς δεν έχουν αποδεσμευτεί τα απαιτούμενα κονδύλια, για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων τους».

Να σημειώσουμε πως παρόμοια περιστατικά είχαν αναφερθεί και τον Δεκέμβριο, με το Υπουργείο Υγείας να δίνει διαβεβαιώσεις ότι όλα τα απαραίτητα κονδύλια υπάρχουν και έχουν σταλεί στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, ο ΙΣΑ υπογραμμίζει πως «διαπιστώνουμε ότι σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια και στα περισσότερα δεν μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες φαρμάκων, για το μήνα Ιανουάριο».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γ. Πατούλης, καλεί τους Υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επίλυση της κατάστασης.

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα δημόσια νοσοκομεία είναι πρωτοφανής ακόμα και για τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς το υπουργείο Υγείας, την αντιμετωπίζει με απαράδεκτη προχειρότητα και ανευθυνότητα».

Τέλος, η ανακοίνωση του ΙΣΑ καταλήγει στο ότι ο Σύλλογος θα κάνει ό, τι χρειαστεί προκειμένου να έχει τα απαραίτητα η Δημόσιο Υγεία και οι ασθενείς να λαμβάνουν την θεραπεία τους.

The post Χωρίς θεραπεία οι καρκινοπαθείς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα