Χωρίς τέλος οι κτηνωδίες των τζιχαντιστών- Εκατοντάδες θύματα στην Ντέιρ αλ-Ζορ

09:34 17/1/2016 - Πηγή: iPop

Καθημερινά αυξάνονται τα θύματα των οποίων τη ζωή έχουν στερήσει τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου πέπλο πένθους σκέπασε την επαρχία της Συρίας, Ντέιρ αλ-Ζορ, καθώς 280 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

ISIS commits massacre in Syria’s Deir al-Zour, kills over 280 people https://t.co/Uyuw9vUf8d #Syria

— Oneindia.com (@Oneindia) January 17, 2016

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, τζιχαντιστές
μπήκαν στην πόλη το βράδυ του Σαββάτου και επιτέθηκαν σε οικογένειες και μικρά παιδιά.

Τι δήλωσε ο Μοχάμαντ Καντίρ που είναι ο κυβερνήτης της περιοχής;

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας, έκαναν τα πάντα για να απωθήσουν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους από την επαρχία, Ντέιρ αλ-Ζορ. Τη ζωή τους έχασαν 280 άτομα.

Και πρόσθεσε: «Σφαγίασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Πραγματοποιήθηκαν μάχες με τους τζιχαντιστές που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, Sputnik, εισήλθαν στη συνοικία, αφού πρώτα έστειλαν 30 βομβιστές-καμικάζι.

Τι αναφέρει το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA;

Αν ο απολογισμός των 300 περίπου θυμάτων επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα, στα σχεδόν πέντε χρόνια του συριακού πολέμου.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης και τόνισε στην ανακοίνωση του πως απέκτησε τον έλεγχο της συνοικία Μπεγκαϊλίγια.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Συρίας έσπευσε να καταδικάσει: «τις ωμές και άνανδρες σφαγές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ εναντίον κατοίκων της αλ Μπεγκαϊλίγια στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ».

Αξίζει να τονιστεί πως χτες, Παρασκευή, όπως υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 τζιχαντιστές σε μια αποτυχημένη επίθεση.

Επίσης, χτες, Παρασκευή, τουλάχιστον 23 άνθρωποι πέθαναν στην αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο Spendid στην Μπουρκίνα Φάσο. Οι δυνάμεις ασφαλείας απελευθέρωσαν τουλάχιστον 126 ομήρους, ενώ εξουδετέρωσαν 4 από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

The post Χωρίς τέλος οι κτηνωδίες των τζιχαντιστών- Εκατοντάδες θύματα στην Ντέιρ αλ-Ζορ appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
deir al zor syria nea tora
Τυχαία Θέματα