Πρόωροι πανηγυρισμοί Κατρούγκαλου

22:04 16/1/2016 - Πηγή: iPop

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος πεπεισμένος ότι έχει πείσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του σε Γαλλία και Γερμανία για την ορθότητα του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Εισπράξαμε μια πολύ θετική υποδοχή, τόσο στο πλαίσιο της συνέλευσης του ΟΟΣΑ όσο και στις διμερείς επαφές με τους ομολόγους μου, σε Γαλλία,

Γερμανία και Πορτογαλλία, δήλωσε ο υπουργός στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τόνισε μάλιστα ότι η γερμανίδα ομόλογός του σχολίασε πως το νομοσχέδιο «βρίσκεται στον σωστό δρόμο» και θα το στηρίξει και ότι συμφωνεί με τον κ. Κατρούγκαλο για «ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής».

Η Γαλλίδα υπουργός δήλωσε από την πλευρά της, σύμφωνα πάντα με τον κ.Κατρούγκαλο ότι πρόκειται «για μια θαρραλέα μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει να καθοριστεί καλύτερα, ποιο είναι το κοινωνικό μοντέλο στην Ελλάδα».

Στο ερώτημα ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής μέσω του οποίου πείστηκε τόσο η συντηρητική Γερμανίδα υπουργός, όσο και η σοσιαλίστρια Γαλλίδα υπουργός, ο υπουργός απάντησε: «Αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της προσπάθειάς μας και αποδέχονται ότι μια μεταρρύθμιση εν καιρώ κρίσης, πρέπει να έχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, να βοηθάει δηλαδή περισσότερο τους πιο αδύναμους. Επίσης, αντιλαμβάνονται ότι στην ειδική περίπτωση της Ελλάδας με το πολυκερματισμένο και το πελατειακό ασφαλιστικό σύστημα είναι σημαντικό να έχουμε κανόνες ισότητας και εναρμόνισης».

Εμείς πάντως, χωρίς την παραμικρή ένδειξη μομφής, περιμένουμε και τις επίσημες θέσεις των δανειστών.

The post Πρόωροι πανηγυρισμοί Κατρούγκαλου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα