Χάσε βάρος τρώγοντας τα αγαπημένα σου σνακς!

17:57 3/4/2017 - Πηγή: iPop

Πώς γίνεται αυτό; Διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου «Χάσε βάρος τρώγοντας τα αγαπημένα σου σνακς!», σίγουρα θα σου δημιουργήθηκαν απορίες, τις οποίες και θα σου λύσουμε αμέσως!

Φυσικά και δεν εννοούμε ότι μπορείς να τσιμπολογάς όλη μέρα όσα σνακς θέλεις, χωρίς να παίρνεις βάρος, αλλά με μερικά tips μπορείς να μην στερηθείς τις αγαπημένες σου λιχουδιές, ενώ παράλληλα δεν θα δεις τα κιλά να αυξάνονται, ειδικά ενόψει καλοκαιριού!

Πρέπει να θυμάσαι πως τα σνακς δεν είναι μίνι- γεύμα

Στόχος ενός σνακ

είναι να καταναλώσεις 150 θερμίδες ή και λιγότερες. Σκοπός σου είναι να μειώσεις την πείνα σου μέχρι το επόμενο γεύμα κι όχι να χορτάσεις κανονικά. Γι’ αυτό μην ξεκινήσεις το τσιμπολόγημα με την δικαιολογία ότι είναι σνακ και καταναλώσεις σ’ ένα ενδιάμεσο γεύμα 300 θερμίδες!

Το δύο είναι ο μαγικός αριθμός

Το τι τρως είναι εξίσου σημαντικό με το πόσο τρως. Προφανώς οι σοκολάτες, τα πατατάκια και τα μπισκότα δεν αποτελούν υγιεινές επιλογές, αλλά όταν επιλέγεις ένα θρεπτικό σνακ, σκέψου το σαν ευκαιρία να κόψεις την πείνα σου, προσωρινά μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ένα σνακ για να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι χορτάτος, θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον δύο απ’ τα ακόλουθα συστατικά:

Πρωτεΐνη (έξι έως δέκα γραμμάρια), φυτικές ίνες (τουλάχιστον 3 γραμμάρια) και υγιή λίπη (έξι έως δέκα γραμμάρια).

Πες ναι στους υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι ιδανική επιλογή για ένα σνακ, καθώς θα σε κάνουν να αισθάνεσαι γεμάτος μέχρι το επόμενο γεύμα. Όμως, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους υδατάνθρακες και τα σάκχαρα που περιέχονται σε κουλουράκια και brownies και ανάμεσα στους υδατάνθρακες και τις φυτικές ίνες τα οποία περιέχονται στα φρούτα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα ολικής αλέσεως ψωμιά, όπως επίσης και στα λαχανικά.

Τι είναι καλύτερο; Μάντεψε!

Tip!

Τα smoothies αποτελούν ιδανική επιλογή για ενδιάμεσο γεύμα και στο iPop.gr μπορείς να βρεις και συνταγές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά!

The post Χάσε βάρος τρώγοντας τα αγαπημένα σου σνακς! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα